На Генплані Ірпеня не вказали приватний сектор, щоб дозволити висотну забудову

20 лютого 2019, 18:39
Власник сторінки
Журналист
0
79
На Генплані Ірпеня не вказали приватний сектор, щоб дозволити висотну забудову

На своєму прикладі ситуацію пояснює Микола Дзюба, мешканець Ірпеня

2001 року моя сім’я придбала ділянку з будинком у Ірпені по вул. Лєрмонтова,7. Навкруги ділянки розташовувався (тепер славнозвісний) піонерський табір (ПТ) “Зоркий”.
Причому наш будинок побудований, згідно документів, до 1917 року. Ще й піонери тоді не водилися. Здійснили реконструкцію. Я садовод, за цей час посадив унікальний сад.
Все зареєстроване, має кадастрові номери. Є у мене попередній Генплан міста, виготовлений інститутом “Діпромісто”, там моя ділянка позначена.

Беру Генплан 2018 року – ділянки немає. Хто слідкує, той знає, скільки варіантів Генплану-2018 показували можновладці Ірпеня. То ділянка п/т “Зоркий” подана як зелені насадження, то під забудову.

У мене є думка, чому так сталося й моєї ділянки на оновленому Генплані нема...
Починаючи з травня 2016 року ми з жителями мікрорайону почали боротьбу з незаконною забудовою ПТ “Зоркий”. Нам назустріч пішла обласна прокуратура в особі прокурора Дмитра Чібісова. Півтора року йшли суди – прокуратура програла, бо втрутилось у справу стадо народних депутатів (вісім чоловік) на чолі з Карпунцовим.

Тодішній мер Ірпеня Володимир Карплюк давав дозволи на зміну призначення землі табору, містобудівельні умови і взагалі всіляко підтримував “хороших хлопців-забудовників”, а представник меріїї в суді був в упряжці з адвокатами забудовника.

Окрім моєї ділянки в територію п/т “Зоркий” вклинюється ще одна по вул. Пушкінській 66. Ділянки теж немає на Генплані-2018. Станом на 2012 рік вона ще є. Тоді виходить, що згідно нових Державних-будівельних норм, (ДБН) заборонено будівництво багатоповерхових будинків в кварталах садибної та котеджної житлової забудови. А саме таким стає наш квартал при наявності ділянок по Лєрмонтова, 7 та Пушкінська 66.
Цього Ірпінська влада допустити не може.

Судячи з варіаціяй на тему Генплану-2018, виконану очільниками ІМР, хлопці забудовники табору “Зоркий” чимось вплинули на зміну кольору ділянки з зеленого на коричневий. А для цього треба намалювати квартал без наших ділянок. Де приватники? Немає! (дивись Генплан) і ваших кадастрових номерів “здєсь не стояло”.

Не думайте, жителі славного міста Ірпеня, що ви живете у своїх помешканнях. Захочуть – заберуть, захочуть – забудують.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Ирпень
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.