Воєнний стан на користь сепаратистів. Як вбивають українське село.

12 грудня 2018, 16:51
Власник сторінки
Журналіс
0
105
Воєнний стан на користь сепаратистів. Як вбивають українське село.
Росток холдинг вже третій місяць піддається рейдерським атакам

Як рейдери знищують українське село користуючись воєнним станом, бездіяльністю влади та корумпованістю правоохоронців.

Введення воєнного стану, нехай і на обмеженій території України неабияк збудило населення та інформаційний простір. На профільних форумах, в соціальних мережах, на вулиці, в громадському транспорті та на телебаченні люди обговорюють як на них вплине введення воєнного стану, як воно вплине на виплату пенсій, зарплат, роботу будівельних компаній, транспорту та інше.

Начебто влада заспокоює нас що все в порядку і нічого лихого не станеться, але реальність зовсім інша. На Харківщині, під ширмою воєнного стану, відбувається рейдерство та тиск на підприємців аграрної компанії ”Росток-Холдинг”. І ще не так страшно якби не відбувалося внутрішній конфлікт, народ до цього звик, а от організація цього дійства соратником Медведчука – Яковом Грибовим та сепаратистами виглядає тотальною зрадою з боку держави, не здатної захистити українських аграріїв.

Харківський суд за позовом громадянина Якова Грібова, який проживає в Росії, своїм рішенням паралізував роботу 17 підприємств одного з найбільших сільськогосподарських підприємств України «Росток-Холдинг». Потужності підприємства були блоковані співробітниками ДСО та молодиками спортивної статури, по простому тітушками. Не взмозі вчасно відвантажити товар підприємство отримувало щоденні збитки, що сягнули 50 млн.

Ініціатором атаки на «Росток-Холдинг» журналісти називають Якова Грибова, який виступає співвласник компанії Nemiroff, співвласник житомирського заводу «Обербетон». До речі, Грибов ще за часів Януковича на з’їзді партії «Український вибір» Віктора Медведчука, активно заявляв щодо необхідності вступу України до Митного союзу.

Додамо, що до складу агрохолдингу входять 17 підприємств. Яків Грибов з 2009 по 2013 роки нібито виступав інвестором у спільному проекті під назвою «Зернотрейдинг» із директором компанії та начебто вклав гроші у розвиток бізнес-структури. Про це він написав у заяві до правоохоронних органів і звинувачує представника фірми у привласненні понад 21 мільйона доларів. Після цієї заяви на підприємствах «Росток-Холдинг» почались масові обшуки з виїмкою документів, арешт майна, посівів та зерна. Фактично робота агропідприємств паралізована, без заробітної плати можуть залишитись 2 тисячі працівників.

Це все мало місце ще цієї осені. Тоді працівники підприємства стали на захист своєї праці та провели ряд акцій протесту з метою привернення уваги влади до даної ситуації. Тоді їм дійсно вдалося відвантажити частину урожаю, яка ще не постраждала від незаконних дій рейдерів. Проте, через відсутність реальних кроків по захисту підприємства від рейдерів з боку влади, на захист селян стали ветерани АТО.

Проте, рейдери на чолі з Грибовом не зупилися та почали переслідування людей що стали на захист холдингу. В цьому їм допомогає місцева поліція Харківської області, що зфабрикувала кримінальну справу проти захисників та власників аграрного підприємства. На початку грудня поліція Харківської області арештувала керівництво Холдингу та координаторів ветеранів АТО, за сфабрикованим звинуваченням в бандитизмі.

Ситуація навколо спроби  знищити великий агробізнес «Росток-Холдинг» підтвердження високого рівня корупції і кругової поруки суддівської системи, яку створив Янукович. І що стало однією з причин Революції гідності. Це викликало занепокоєння міжнародної банківської спільноти і іноземних інвесторів. «Росток-Холдинг» має за кордоном гарний авторитет. Нині банкіри і інвестори спостерігають за тим, як руками проросійського рейдера і районного судді при потуранні правоохоронців знищується великий агробізнес. А влада України заявляє про реформи суддівського корпусу, правоохоронних органів і боротьбу з корупцією. Насправді знищує вітчизняного виробника, ослаблює державу і робить її ще більш вразливою перед зовнішнім ворогом. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: рейдерство,Медведчук,Сумская область,Грибов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.