Рейдер Грибов пішов в "атаку"

10 грудня 2018, 19:19
Власник сторінки
предприниматель - аграрий
0
281

Раніше в Україні було поширено рейдерство на обєкти важкої промисловості, так як ціни на метал росли. Останіми роками Україною шириться аграрне рейдерство. Останнім постраждав потужний "Росток-холдинг

Атака на підприємство в Глухові

Районний суддя за позовом громадянина Якова Грібова, який проживає в Росії, своїм рішенням паралізував роботу 17 підприємств одного з найбільших сільськогосподарських підприємств України «Росток-Холдинг». Шинкарчук свідомо і, вочевидь, не безкоштовно став  знаряддям в руках рейдерів, про що свідчить низка фактів.

Журналісти з’ясували,  що, за даними Митниці, Яків Грибов іще в середині 2017 року поїхав до Росії, перетнувши перед тим кордон із Білорусією, але назад громадянин України із таким іменем на територію України не повертався. В той же час, він особисто писав заяву в липні 2018 року на території України. Як це пояснити? Наявністю ще одного паспорта? Може, російського?

Наразі юристам відомо, що до суду смт Покотилівка на Харківщині звернувся громадянин Грібов зі скаргою на Віктора Купавцева, який, нібито, заборгував йому кошти. В межах цієї ухвали й діють правоохоронці – здійснюється арешт активів, заборона на збір врожаю і його продаж. В компанії розповіли: проти них відкрито кримінальне провадження, але жодному з підприємств не було повідомлено про його відкриття або вчиненні слідчих дій. Тому юристи групи вважають, що справа сфабрикована і розслідується з порушенням процесуальних норм. Мовляв, ані акціонери, ані підприємства групи ніколи і жодним чином не здійснювали діяльність на території Харківської області, що виключає можливість територіальної підслідності в цьому регіоні.

Окрім того, факти, що є предметом розслідування, жодним чином не мають стосунку до підприємств групи компаній «Росток-холдинг». До того ж, за словами юристів підприємства, ухвали про запобіжні заходи винесені в один і той же день, без виклику представників підприємств. 

Окрім цього, в жовтні-листопаді молодики спортивної статури займалися блокуванням аграрного підприємства в Глухові.

 

 

 

 

Блокування підприємства в Ічні

Розвантаження заборонено, на території підприємства постійно перебувають такі звані угрупування та чатують представники ДСО. У таких умовах працюють, а точніше відстоюють законне право на свою діяльність працівники ТОВ «Комбікормник», що входить до складу агрохолдингу «Росток-Холдинг» та знаходиться в Ічні на Чернігівщині. За даними колективу, за рейдерською атакою стоїть комерсант Яків Грибов. Він та його люди раніше були помічені на іншому підприємстві холдингу у Глухові (Сумщина).

На захист проти рейдера повстали працівники підприємств, що піддались рейдерським атакам.

 

Рейдер зі стажем

Ініціатором атаки на «Росток-Холдинг» журналісти називають Якова Грибова, який виступає співвласник компанії Nemiroff, співвласник житомирського заводу «Обербетон». До речі, Грибов ще за часів Януковича на з’їзді партії «Український вибір» Віктора Медведчука, активно заявляв щодо необхідності вступу України до Митного союзу.

Останні роки Віктор Медведчук набрав значної політичної ваги, відповідно Грибов теж вийшов в публічну площину. Разом з атакою на «Росток-Холдинг», Антимонопольний комітет України в кінці листопада погодив придбання трьом особам, в тому числі Грибову, придбати контроль над Nemiroff Vodka Limite.

Преса вже писала про те, що Яків Грибов і Анатолій Кіпіш в 2003-2004 роках «списали» з рахунків холдингу Nemiroff 17 млн доларів без відома головного партнера - Олександра Глуся, сина засновника бізнесу Nemiroff і власника найбільшого пакету акцій (25,04% ), щоб вирішити проблеми з іншими своїми підприємствами, а після вирішили змусити його вийти зі складу акціонерів. Все б нічого, але платити за вихід з бізнесу ніхто не планував.

У 2011 році між власниками компанії Nemiroff стався корпоративний конфлікт. У пресі раз у раз з'являлися гучні заяви ворогуючих сторін про рейдерське захоплення підприємств, в якому фігурував Грибов.

В кінці 2011 року Яків Грибов і Анатолій Кіпіш (спільно контролюють 74,96% акцій) заявили в ЗМІ про перенесення виробництва з України в Росію і Білорусь, так духовніше мабуть.


Захист Росток-Холдинг

Отримавши мовчазну згоду від правоохоронних органів, Яків Грибов почав персональне переслідування проти людей, що виступили на захист холдингу. На початку грудня цих людей затримала таж сама поліція Харківської області, приписуючи їм бандитизм. Цікаво, що на території Харківської області люди не перебували, але це нікому не цікаво, коли заплатили 30 срібників.

Тому, поліція і СБУ в період воєнного стану мали б зацікавитись такими особами як Яків Грибов і його поплічники з «Українського вибору», що відкрито працюють на Росію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: рейдерство,Луценко,рейдерский захват,рейдерство в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.