МАСКИ СТОП-1? СТОП-2? НІ, ЦЕ НЕ ДЛЯ НАБУ!

04 грудня 2018, 13:09
Власник сторінки
Помічниця депутата
0
148
МАСКИ СТОП-1? СТОП-2? НІ, ЦЕ НЕ ДЛЯ НАБУ!

____

Схоже на те, що підлеглі Артема Ситника вирішили забрати собі право «кошмарити» бізнес і отримувати ту частку зароблених підприємцями грошей, яку раніше, до прийняття Верховною Радою України президентських законопроектів про заборону втручання правоохоронних органів в роботу приватних компаній, отримували представники старої правоохоронної системи.

Хтось скаже, що це неправда і чергова спроба очорнити чесне НАБУ, яке єдине в країні протистоїть топ-корупції, не влаштовує «маски-шоу» в офісах підприємців і не «пакує» топ-корупціонерів пачками лише тому, що на заваді стоять корумповані судді (підслідність по яких, до речі, виключна прерогатива НАБУ) і їм чинить супротив вся існуюча система влади.

Але факти – річ уперта. А факти, підтверджені документами – ще впертіша. Отримані нами матеріали свідчать про те, що наближені до Артема Ситника керівники підрозділів НАБУ, які, як і Директор НАБУ, є вихідцями з старої прокурорської системи, активно втручаються в роботу підприємств в сфері енергетики. І якби ці підприємства були державними, як от НАЕК «Енергоатом», по якому НАБУ вже третій рік поспіль не може завершити розслідування, то ніхто нічого б і не казав. Але «фахівці» з НАБУ полізли в зелену енергетику. Розвиток якої підтримується в цілому світі. До приватних компаній, які за власні кошти будують і розвивають екологічно чистий бізнес.

Отже, мова піде про те, як керівник Головного підрозділу детективів НАБУ А.Калужинський, який був підлеглим Артема Ситника ще за часів роботи останнього в органах прокуратури і якого директор НАБУ "відмазав" від п’яного ДТП (https://golos.ua/i/625257), вирішив наїхати на виробника зеленої електроенергії ТзОВ «Токмак Солар Енерджі». При чому, саме наїхати, натиснути. І це під прикриттям необхідності запобігти корупції. Хоча, зі змісту отриманих документів одразу стає зрозуміло, що про жодну боротьбу з корупцією мова не йде.

Своїм листом до Голови Ради оптового ринку електроенергії України пана Лісового, НАБУ повідомило останнього, що проводить заходи, спрямовані на попередження вчинення і припинення корупційних правопорушень. Зокрема, мова йде про договір між членами оптового ринку і учасником цього договору ТзОВ «Токмак Солар Енерджі» в сфері будівництва. Аналогічний лист НАБУ скерувало першому заступнику Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Філончуку В.В. Лист НАБУ містить звинувачення на адресу члена оптового ринку електроенергії ТзОВ «Токмак Солар Енерджі». Також зазначається, що, нібито, такі порушення закону є системними, умисними, направленими на безпідставне отримання незаконних доходів в особливо великих розмірах, та такими, що підривають цілісність та забезпечення надійного та ефективного функціонування Об’єднаної енергетичної системи України.

Але найцікавіше звучить наприкінці листа: «На підставі викладеного, прошу прийняти до уваги викладену інформацію та вжити заходів реагування на виявлені порушення в межах компетенції, про що інформувати Національне антикорупційне бюро України».

Дуже цікаво! Адже якщо керівник Головного підрозділу детективів НАБУ Калужинський констатує наявність в діяльності підприємства безпідставного отримання незаконних доходів в особливо великих розмірах, що підриває цілісність та забезпечення надійного та ефективного функціонування Об’єднаної енергетичної системи України, то мала б бути відповідна реакція з боку самого НАБУ в вигляді кримінальних проваджень, їх розслідування та, як наслідок, покарання винуватих за рішенням суду. А так виходить, що керівництво НАБУ вирішило з незрозумілою метою написати красномовного листа ряду державних установ з метою кинути тінь на діяльність суб’єкта підприємницької діяльності. Насправді, в даному випадку, НАБУ перевищує свої повноваження, лізучи в господарські справи підприємств з метою тиску на бізнес, причиною чого може бути як лобіювання інтересів конкурентів на ринку, так і отримання безпосередньої винагороди за подальше неперешкоджання в веденні бізнесу з боку НАБУ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.