Воєнний стан як невдала спроба впливу на вибори

29 листопада 2018, 17:10
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
73
Воєнний стан як невдала спроба впливу на вибори

Зараз багато обговорюють про вплив воєнного стану, введеного в Україні, на вибори.


Достеменно невідомо, чи буде термін воєнного стану продовжено, тому говорити про відкладення виборів поки що складно. А от на електоральні настрої його введення точно вплине. 

Дуже цікавий збіг, що Порошенка найменше підтримують у тих областях України, у яких він ввів воєнний стан (окрім Вінницької області) – дані відповідно до сформованого рейтингу кандидатів. У листопаді Київським міжнародним інститутом соціології, Українським центром економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова та Соціологічною групою «Рейтинг» було проведено моніторинг електоральних настроїв українців. Опитування тривало з 19 жовтня до 2-го листопада, вибірка – 10 000 респондентів.

Завдяки введеному воєнному стану можна контролювати ЗМІ, фільтрувати інформацію, яка ними подається. А цією інформацією може бути й агітаційна кампанія конкурентів.

Те, що введення воєнного стану має підтекст, який пов'язаний з виборами – сумнівів не виникає, бо ні після Ілловайської катастрофи, ні після Дебальцево воєнний стан не вводився. А тепер раптом у цьому побачили вихід із ситуації. До того ж, додаткових конкретних дій, розпоряджень населенню і місцевій владі в області не надходило, як це було б за реальної такої необхідності.

Якими діями супроводжуватиметься введення воєнного стану? Економіку це не покращить, пересічна людина краще жити не почне, хіба, знову ж таки, виграє влада.

Однак, завдяки воєнному стану, простіше маніпулювати, залізти людям у мізки, підлаштувавши під себе медіа, сформувати правильний інформаційний потік, якимось незаконними шляхами вплинути на власників підприємств, виправдавши це все воєнним станом. Та й з неугодними боротися набагато простіше.

Президент бачить рейтинги, для нього вони невтішні. У нього є серйозні конкуренти. А хто хоче втрачати журавля в руках?

Хоча, Верховна Рада і скрутила дулю і на 30, а не 60 днів і вибори вже призначила, але факт залишається фактом. Очевидно, на Банковій передивилися «Картковий будинок» і вирішили ідею використати для себе. Але в шостому сезоні ініціатор помирає. Тож чи буде в нас продовження як в шостому сезоні?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Порошенко,нововведения,президентські вибори,Петр Порошенко,Петро Порошенко,виборці,#вибори,воєнні,инаугурация Порошенко,мирный план Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.