На Тернопільщині депутати покарають держреєстратора, який віддав Москвському ...

16 листопада 2018, 11:52
Власник сторінки
Народний депутат ВО Свобода
0
74
На Тернопільщині депутати покарають держреєстратора, який віддав Москвському ...
Олександр Башта, депутат Тернопільської обласної ради, ВО Свобода

Цей факт хвилею обурення накрив всю Тернопільську громаду, а першими в захисті інтересів громади були тернопільські націоналісти - ВО Свобода, Національний корпус та Правий сектор.

Сьогодні депутати Струсівської сільської ради зібрались на позачергову сесію через гостре та резонансне питання - незаконна процедура передачі московським попам в постійне користування шістьох споруд Почаївської Свято-Успенської лаври, коли держєстратор комунального підприємства “Струсівське” Андрій Яремко, свідомо вніс недостовірні дані та порушив законність процедури по передачі будівель у приватне користування намісникам Московського патріархату.
Цей факт хвилею обурення накрив всю Тернопільську громаду, а першими в захисті інтересів громади були тернопільські націоналісти - ВО Свобода, Національний корпус та Правий сектор.
Тому у процесі формування рішення Струсівської сільської ради ініціативу взяли на себе депутати фракції ВО Свобода Тернопілської обласної ради – Олександр Башта та Василь Чашка.
Після обговорення, було прийнято рішення - “Припинити дії комунального підприємства шляхом ліквідації. Створити комісію у складі п’яти осіб”, про ліквідацію КП “Струсівське”, держреєстртор якого неправомірно передав будівлі лаври попам, що служать за канонами країни-агресора.
Проте це є недостатнім для вирішення проблеми, зокрема повернення споруд у власність Кременецького ДІАЗУ, де вони законно перебували до цього, та понесення відповідальності за свої дії держреєстратором Яремком.
Саме тому Василь Чашка запропонував включити ще ряд важливих додатків :
- звернутися до Міністерства Юстиції з вимогою скасувати ліцензію Андрію Яремку, як державного реєстратора
- звернутися до Управління Національної поліції, СБУ, Прокуратури із заявою про вчинення злочину по реєстрації споруд Свято-Успенської Почаївської лаври Андрієм Яремком 
та перевірити всі інші його реєстраційні дії на предмет злочину.
- комісії досконало розібратись і визначити роль та дії керівника КП "Струсівське" Василя Пацули на предмет причетности до злочинних дій підлеглого реєстратора. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.