Волинські прокурори на Київщині - хто вони і навіщо прийшли?

14 листопада 2018, 18:12
Власник сторінки
предприниматель - аграрий
0
160
фото нових прокурорів Київської області, взяті з офіційного порталу прокуратури

Влітку 2018 року відбулися кадрові перестановки в Київській прокуратурі. Що сталося і що змінилося за 3 місяці.

20 липня 2018 року, генеральний прокурор Юрій Луценко представив колективу прокуратури Київської області нового керівника – Максима Киричука. До цього, він очолював прокуратуру Волині. Колишній очільник Київщини Дмитро Чібісов наказом Луценко був призначений на місце прокурора Полтавщини.

Що відомо про цю людину. Максим Киричук народився в м. Львів, тут же навчався юридичній справі і здобував перший досвід роботи в прокуратурі. В свій час вже працював в Київській області, так в жовтні 2013 – квітні 2014, зокрема під час Революції Гідності, він обіймав посаду начальника слідчого управління прокуратури Київської області. Останні два роки обіймав посаду головного прокурора Волині.

Переглянувши сайт Прокуратури Київської області стає зрозуміло що Киричук прийшов на цю посаду не сам, а підсилившись власною командою. Заступником, як і на Волині, був призначений Сергій Олексійович Єфремов. Під час Революції Гідності займав посади старшого прокурора та заступника начальника відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Львівської області. Після призначення Киричука, на два місяці затримався на Волині, після чого був призначений заступником прокурора Київської області.

Ще одним протеже та заступником є уродженець Тернополя – Ярослав Олегович Голинський. В органах прокуратури він працює з 2007 року. Детальні відомості про займані посади, на порталі прокуратури, відсутні проте, достеменно відомо що він був заступником Киричука на Волині та певний час працював в прокуратурі Київської області.

Чим же запам’ятався таким позитивним Киричук і команда на Волині, що Луценко призначив його розібратися з грабунками і розбійними нападами в Київській області.

В квітні цього року, Киричук став фігурантом конфлікту між АТО-вцями та «Дослідницьким господарством «Перемога». Ветерани звинувачували прокуратуру в упередженому ставленні під час судової тяганини щодо можливості законного отримання землі. ()

На Волині діяльність Киричука пов’язують з усуненням Віктора Кривіцького з посади керівника Волинської митниці. Про це сам Кривіцький заявляв на засіданні громадської ради при Волинській ДФС. За його словами, Луценко дав команду Киричуку усунути його від зайняття посади протягом двох тижнів, поки перебував в відпустці. ()

Відкритим лишається питання причин та цілей призначення Киричука і команди. Адже, за його призначенням, як лояльної Луценко особи, прослідувало призначення Олександра Терещука на посаду Голови Київської обласної державної адміністрації. Олександр Терещук – генерал-майор МВС в відставці, колишній начальник Головного управління МВС України в м. Києві, в свій час був звільнений з посади по люстрації, що була скасована Президентом Порошенко. Очевидно напередодні майбутніх виборів відбувається розстановка одіозних силовиків на ключові посади в Київській області.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Генпрокуратура,Луценко,прокуратура,генеральна прокуратура,Юрій Луценко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.