Під НАБУ активісти зустрічали представника Держдепартаменту США

20 жовтня 2018, 14:12
Власник сторінки
Критик
0
75
Під НАБУ активісти зустрічали представника Держдепартаменту США

Під НАБУ активісти зустрічали представника Держдепартаменту США. Основна вимога: перевірити зв’язки Артема Ситника з країною-агресором

Близько двох сотень активістів ВГО «Чесне Слово» та ГО «Національна Безпекова Платформа» зібралися на мітинг біля приміщення НАБУ.

Учасники акції наголосили, що, враховуючи те, що Артем Ситник є Директором НАБУ та має доступ до державної таємниці з найвищим грифом секретності, він становить підвищений інтерес для спецслужб РФ. Тому наявність тісних зв’язків з громадянами РФ може зумовлювати розробку його спецслужбами Росії з метою отримання інформації, яка становить державну таємницю, що, в свою чергу, ставить під загрозу національну безпеку та підриває обороноздатність країни.

Директор НАБУ Артем Ситник був помітно схвильований присутністю такої кількості мітингувальників під час візиту високої гості з США. Також, через акцію протесту, сам брифінг заступниці секретаря Держдепартаменту США Кірстен Медісон був обмежений короткою доповіддю та лише двома запитаннями, що їх дозволили поставити представникам українських ЗМІ. Цікаво, що відповіді на запитання про конфлікт всередині антикорупційних органів, зокрема між САП і НАБУ, заступниця Держсекретаря США намагалася уникнути.

 

Журналісти, яким не дали можливості поставити запитання представнику Держдепартаменту США та директору НАБУ Артему Ситнику, пішли з брифінгу розчарованими. Зокрема, пресі не дали можливості отримати відповіді на запитання щодо російських паспортів близьких родичів директора НАБУ та проходження ним спецперевірки при призначенні на посаду директора НАБУ. Сама ж Кірстен Медісон, одразу після брифінгу, покинула територію НАБУ, читаючи за вікном спецавтомобіля посольства США написи на транспарантах мітингувальників: “SYTNYK CORRUPTED BY RUSSIA” (“СИТНИК КОРУМПОВАНИЙ РОСІЄЮ”) та “SYTNYK WORKS FOR RUSSIA” (“СИТНИК ПРАЦЮЄ НА РОСІЮ”).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: США,корупція,Ситник,НАБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.