Що спільного у Артема Ситника та Сергія Семочко?

19 жовтня 2018, 15:14
Власник сторінки
Критик
0
4827
Що спільного у Артема Ситника та Сергія Семочко?
Позичено з сайту Без Табу

Що може бути спільного у директора НАБУ І заступника голови Служби Зовнішньої Розвідки?

Якщо хтось вирішить, що спільною в цих двох високопосадовців є наявність близьких родичів в Російській Федерації, то це буде не так. Спільним для них обох є намагання приховати цей факт від українського суспільства та державної системи, яка відповідає за збереження державної таємниці.

І якщо заступником Голови Служби зовнішньої розвідки України Сергієм Семочко вже займаються правоохоронні органи, а його справа слухалася на засіданні Комітету Верховної Ради України, то директором НАБУ Артемом Ситником все ще ніхто, окрім громадських активістів і патріотів, всерйоз не зайнявся.


       18 жовтня 2018 року під будівлею Національного антикорупційного бюро України відбулася акція, яка мала на меті привернути увагу громадськості та журналістської спільноти до незрозумілих спроб Директора НАБУ Артема Ситника приховати факт наявності у нього близьких родичів з числа громадян Російської Федерації. З ініціативою проведення такої акції, участь в якій взяло більше 100 чоловік, 17 жовтня 2018 року виступив Голова громадської організації «Національна Безпекова Платформа» Олег Бончинський, який є ветераном АТО та одним з тих простих хлопців, на кому сьогодні тримається боєздатність добровольчих підрозділів ДУК ПС на лінії зіткнення в Авдіївці. До акції під НАБУ долучився також Голова Всеукраїнського громадського об`єднання «Чесне Слово» Володимир Омельчук, який відомий широкому загалу завдяки вдалій і оригінальній спробі змусити Директора НАБУ прозвітувати перед українськими парламентарями про результати роботи антикорупційного відомства, через розміщення соціальної реклами в Київському метрополітені.

 

Учасники акції наголосили на тому, що тричі зверталися до Директора НАБУ Артема Ситника з проханням надати інформацію щодо громадянства батьків його дружини – Ганни Ситник.

Як розповів Голова ГО «Національна Безпекова Платформа» Олег Бончинський, з запитами щодо громадянства батьків дружини директора НАБУ його громадська організація зверталася до НАБУ тричі: 21 вересня 2018 року, 02 жовтня 2018 року і, востаннє, 17 жовтня 2018 року. Також він зазначив, що на два перших запити від Управління зовнішніх комунікацій НАБУ прийшла одна «пустопорожня» відписка про те, що «інформація, опублікована на сайтах informator.news та не відповідає дійсності». Громадський активіст зазначає, що сайти, на які вказує НАБУ та інформація про те, що «Тесть і теща Ситника проживають в РФ і підтримують «русскій мір»», яка була розміщена на них, стала лише приводом для зацікавлення з боку громадськості. А сам запит від ГО «Національна Безпекова Платформа» містить повні дані громадян РФ та чіткі запитання щодо їх зв`язків з Директором НАБУ Артемом Ситником. І якраз відповідей на ці запитання Директор НАБУ і його Управління зовнішніх зв`язків з незрозумілих причин вперто уникають.

 

Також громадські активісти висловили своє здивування щодо відсутності будь-якої інформації з цього приводу в ЗМІ та на офіційних сайтах органів державної влади. Адже Артем Ситник, за займаною посадою, є носієм важливий державних таємниць. А отже мав пройти спеціальну перевірку перед призначенням. Довідатися про те чи пройшов Директор НАБУ таку перевірку сьогодні неможливо ні в Адміністрації Президента України, яка відповідала за проведення конкурсу на заміщення посади Директора НАБУ, ні в самому Бюро. Як зазначив Олег Бончинський, йому особисто відомі випадки, коли бійці добровольчих підрозділів призначалися на посади, пов’язані з доступом до державної таємниці. І тоді, для проходження спецперевірки, в автобіографічних документах добровольці-кандидати вказували не лише громадянство батьків найближчих родичів (а дружини в першу чергу), а й навіть місце їх поховання (у випадку, якщо вони вже померли). Хоча, зазначає ветеран АТО, посади, на які кандидували його товариші по зброї, навіть близько не наближені до ваги посади Директора НАБУ.



18 жовтня 2018 року учасникам акції так і не вдалося отримати відповіді на свої запитання. Тому вони пообіцяли продовжити масові заходи під НАБУ і заявили про намір завітати до Директора НАБУ 19 жовтня 2018 року, під час візиту до НАБУ заступниці Держсекретаря США Кірстен Медісон, висловивши сподівання, що в присутності представника найдемократичнішої держави світу, український високопосадовець буде більш відкритим і щирим з громадянами, з податків яких йому сплачується чимала заробітна плата.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: корупція,комітет по боротьбі з корупцією,Ситник,НАБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.