Транш МВФ чи звіт НАБУ?

01 жовтня 2018, 16:36
Власник сторінки
Помічниця депутата
0
154
Транш МВФ чи звіт НАБУ?
позичено з сайту Главред

Які нові умови траншу МВФ?

19 вересня 2018 року завершила свою роботу місія Міжнародного валютного фонду, завданням якої був збір інформації, що стане основою при підготовці рішення Ради МВФ щодо надання Україні чергового траншу міжнародної фінансової допомоги. Тоді ж стало відомо, що доля чергового траншу від МВФ для України вже напряму залежить від перебування на посаді керівника САП Назара Холодницького. Добився цього особисто Артем Ситник, який і хизувався цим перед своїми співробітниками.

Того ж дня трапилась ще одна ключова подія. 19 вересня 2018 року директор НАБУ Артем Ситник не прибув на засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції, де його чекали десятки телекамер, народні депутати та представники громадськості. Замість себе, Артем Ситник надіслав кольоровий і, безумовно, недешевий звіт про діяльність НАБУ, який більше виглядає як рекламний буклет самого Артема Ситника.

Цей звіт викликав неабияке обурення у громадськості. Про це свідчать чисельні негативні публікації в пресі та мітинги під НАБУ, де громадяни висловлюють основні претензії до роботи новоствореного антикорупційного відомства. 26 та 27 вересня 2018 року масштабні мітинги пройшли під адміністративною будівлею НАБУ та Посольством США в Україні, де люди вимагали публічного звіту директора НАБУ та покращення ефективності роботи антикорупційного відомства, через заміну його керівництва в особі Артема Ситника.


Наступне засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції заплановане на 3 жовтня о 15.00, за адресою вул. Садова 3-а, зал засідань №330. Першим же питанням на порядку денному стоїть обговорення звіту про діяльність Національного антикорупційного бюро України протягом попередніх шести місяців (І півріччя 2018 року) за участю директора Національного антикорупційного бюро України Ситника А.С.

Очевидно, що на засіданні Артема Ситника запитають безліч питань по результатам його попередньої неявки на засідання комітету, аналізу звіту, де Артем Ситник привласнив агентству чужі здобутки та заслуги, його постійним конфронтаціям з САПом, нелегальному казино.


Та, як виявилось, директор НАБУ, не дивлячись на рекламу в метрополітені Києва, взагалі-то не прагне давати звіт. З достовірних джерел стало відомо, що сьогодні Артем Ситник завітав до посла Сполучених Штатів Америки Марі Йованович. Перед західними партнерами директор НАБУ поставив нову вимогу – зробити все, аби директор НАБУ не звітував Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції.  Тобто, Артем Ситник не хоче звітувати перед народними обранцями, ЗМІ, громадськими активістами та українським народом.

Однак і це ще не все - наші західні партнери дали добро на цей шантаж. Вони погодились натиснути на уряд України. А у випадку, якщо звіту уникнути не вдасться, то опиниться під загрозою черговий транш МВФ. Не треба пояснювати, що це вкрай негативно вплине на економічну ситуацію в Україні. Такий вчинок з боку американських партнерів України може свідчити лише про одне – вони хочуть не прозорості та справедливості, а лише захистити агента власної розвідки, який непогано пригрівся на зарплаті МВФ.  Тепер, коли настав час звітувати, а показати особливо немає чого, цей агент вирішив шантажувати цілу країну вкрай необхідним траншем, аби лишень ще трішки залишитись на власній посаді.

 Так чи інакше, тепер це буде однією з тем, яку парламентський комітет просто зобов’язаний обговорити на своєму засіданні та надати належну оцінку діям Артема Ситника.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: МВФ,Ситник,боротьба з корупцією,НАБУ,Холодницкий,транш МВФ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.