Звіт директора НАБУ

28 вересня 2018, 11:22
Власник сторінки
Помічниця депутата
0
Звіт директора НАБУ
Позичено з сайту Дело.юа

як у Києві вимагали справжньої боротьби з корупцією

26 вересня під будівлею Національного антикорупційного бюро України зібрався імпровізований мітинг  з декількох десятків громадських активістів, ветеранів АТО та небайдужих громадян. Причиною акції стало небажання Артема Ситника звітувати перед профільним комітетом Верховної Ради України (і в цілому перед українським народом), відсутність реальних результатів роботи НАБУ, на оплату роботи якого йдуть великі суми з кишень платників податків, та постійні конфлікти з іншими правоохоронними структурами, які провокує директор НАБУ Артем Ситник. З основними тезисами під час мітингу можна ознайомитись за .

Представник Всеукраїнського  громадського об’єднання «Чесне Слово» Володимир Омельчук в своєму виступі зробив акцент на тому, що «.. в цей час, коли Артем Ситник ховається від широкого загалу, широкий загал має змусити прозвітувати його публічно! Ми знаємо один з фактів, коли в останній момент він не попередив комітет по запобіганню корупції про те, що він не зможе з’явитися. Про що це свідчить? Що прикриваючись впливовими друзями Артем Ситник фактично зриває публічну сторону діяльності НАБУ! … Сьогодні ми тут зібралися, щоб відверто сказати: дії Артема Ситника та НАБУ підривають довіру до спеціальних органів та правоохоронної системи!»

В усій цій історії цікавим залишається той факт, що з Національного антикорупційного бюро України до мітингувальників ніхто так і не вийшов. Ніхто не запитав намір та причини обурення людей, що зібралися під установою. Це нагадує старий радянський анекдот: «Хотіли побудувати соціалізм з людським обличчям. На соціалізм грошей вистачило, а на людське обличчя ні».

 


27 вересня громадські активісти, ветерани АТО та небайдужі громадяни вже зібралися під посольством Сполучених Штатів Америки. Пікет мав своєю метою звернути увагу Посольства США на те, що діяльність Артема Ситника, як директора НАБУ, не відповідає тим високим стандартам професійності, чесності та порядності, які необхідні для даної посади. І, аби підвищити ефективність установи та повернути до неї довіру громадян, необхідно замінити нинішнього директора на професіонала.

Представник Всеукраїнського  громадського об’єднання «Чесне Слово» Володимир Омельчук наголосив, що в Україні достатній кадровий резерв для того, щоб в спеціалізованих антикорупційних органах працювали справжні професіонали. Дуже багато чесних і професійних кадрів можна знайти серед тих, хто пройшов зону АТО, і дуже дивним є те, що серед працівників НАБУ опиняються люди, які мали російське громадянство або працювали в посольстві Росії.

Учасники акції підготували звернення до посла США Марі Йованович, в якому вказали всі наведені у виступах факти та пропозиції. Це звернення було зачитано під час мітингу і передано до посольства. На відміну від представників НАБУ, представники посольства охоче вийшли до людей поспілкуватися, вислухати їх занепокоєння, прийняти документи, вислухати їх аргументацію. Це свідчить про неабияке бажання Західних партнерів розібратися у ситуації, що відбувається.

 


У той самий час, пані посол посла США Марі Йованович у своїй промові з нагоди третьої річниці заснування НАБУ звернулася до органу. Суть її промови  можна звести до однієї основної тези, яка в своїй сутності співпадає з занепокоєнням громадськості: «Іноді виникають «труднощі росту», потрібно навчитися робити ті чи інші речі, як їх робити краще, як робити так, аби все проходило без перешкод, як у НАБУ, так і у взаємодії з іншими організаціями». Дані «труднощі росту» вочевидь пов’язані з постаттю Артема Ситника. Адже повна і безапеляційна підтримка західних партнерів його діяльності і є причиною росту його власної думки про себе. А це безпосередньо призводить до наростання конфліктів з іншими правоохоронними органами, коли наголодується не взаємодія, взаємодопомога та підтримка, а брутальні спроби перетягнути на себе «простирадло» слави.


Наступне засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції відбудеться 3 жовтня о 15.00, за адресою вул. Садова 3-а, зал засідань №330. Першим же питанням на порядку денному стоїть   обговорення звіту про діяльність Національного антикорупційного бюро України протягом попередніх шести місяців (І півріччя 2018 року) за участю директора Національного антикорупційного бюро України Ситника А.С. Вже зараз ми точно можемо констатувати, що від якості підготовки, чесності та відкритості цього обговорення безпосередньо залежатиме подальша доля Артема Ситника на посаді директора НАБУ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: посольство США,комітет по боротьбі з корупцією,Ситник,НАБУ,Мари Йованович
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.