Справа Омеляна – це операція прикриття

18 вересня 2018, 19:59
Власник сторінки
Критик
0
198
Справа Омеляна – це операція прикриття
Зображення позичене з сайту ФОКУС.

Або інформаційна війна НАБУ

Останнім часом довкола НАБУ інформаційне поле шкварчить від накалу інформації. Це і справа проти Демчини, і звинувачування проти Омеляна, і затриманий поліцією детектив з наркотиками. В усьому цьому шумі важко розібратися, особливо коли починає фігурувати все більше та більше прізвищ. Давайте спробуємо розібратися з деякими з них.

Омелян сімпатяжка, молодий високий ботан, на дуже хлібній посаді, де багато мільярдних корупційних спокус. Однак НАБУ інкримінує йому двотижневе проживання не в тому місці.  Та ще й те, що років п’ять тому витрати та надходження в особистому бюджеті Омеляна не сходилися. Гора (НАБУ) народила мишу. Та Омелян у цій ситуації перетворюється на героя, якому хочеться співчувати.

Але що, якщо вся ця історія лише інформаційна маскування справжніх намірів? Адже якби ЗМІ сконцентрувалося на одній конкретній темі, то НАБУ могло б отримати фіаско в інформаційному полі. Що ж це за тема?

На минулому тижні був останній день, коли НАБУ мало або закривати справу по незаконному збагаченню заступника голови СБУ Павла Демчини, або пред'явити звинувачення. Вони прийняли рішення звинувачувати і, аби збавити обурення мереж, кинули у інформаційний простір звинувачення проти Омеляна. Наче все так ладненько лягає одне до одного. Тому вони і слухи про міністра юстиції запустили - для більшого детонуючого ефекту.

Ясно, що якщо щось не вийде по звинуваченнях проти Омеляна чи Петренка, - вони не розстроються. Але, думаю, боротьба за місце флагмана серед правоохоронних органів набагато більший приз. Якщо вони заженуть за червоні прапорці першого заступника голови СБУ, вони деморалізують і примусять до послуху всю службу.

Переслідування Демчини не має нічого спільного з реальною боротьбою проти корупції. Це звичайна війна між силовими структурами, яка відома у всі часи, і була ще за Радянського Союзу. Для НАБУ така боротьба перетворюється на щоденну цілеспрямовану роботу, яка ніяк не сприяє розкриттю злочинів чи судовим вирокам.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,НАБУ,Владимир Омелян
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.