Автопарк сестри начальника Кіровоградського УЗЕ: примарні сумніви

10 вересня 2018, 19:38
Власник сторінки
Журналіст
0
1800
Автопарк сестри начальника Кіровоградського УЗЕ: примарні сумніви
Начальник Управління захисту економіки в Кіровоградській області Володимир Духно. Фото - http://www.svoboda.fm

Начальнику Управління захисту економіки в Кіровоградській області Володимиру Духно, вочевидь, незабаром доведеться відповідати на цілу низку незручних запитань.

Начальнику Управління захисту економіки в Кіровоградській області Володимиру Духно, вочевидь, незабаром доведеться відповідати  на цілу низку незручних запитань. 

Наприклад, про можливе використання управлінням «професійних» хабародавців для провокування або імітації правопорушень з боку посадовців, можливого отримання відкатів з суб’єктів тендерних процедур, та походження люксових автомобілів, свідчення особистого використання яких Духном вже лунають від окремих посадових осіб.

Про все це сьогодні, 10 вересня, говорили на прес-конференції в Кропивницькому депутати міськради Ганна Ніжнікова, Анатолій Ларін і Максим Линченко. В органі, який вони представляють, на поліцейського керівника чекають з відповідями на 32 питання щодо роботи очолюваного ним підрозділу. 

Зокрема один з учасників заходу, адвокат Анатолій Ларін зазначив, що, за його інформацією, рідна сестра Духна Олена Журило протягом 2016-2018 років змінила 4 автомобілі марки Toyota, не маючи навіть прав на керування автотранспортом. Зокрема мова йде про дві Camry, 2007 і 2011 років випуску, та два Land Cruiser, 2013 і 2015 років випуску відповідно.

Ларін заявив також, що фактично всі авто використовуються керівником УЗЕ в Кропивницькому. У е-деклараціях, які Духно подавав у 2017 та 2018 роках, справді вказані Toyota Camry 2011 року та Land Cruiser 2013 року, у графі «інформація щодо прав на майно» вказано, що власником автівок є третя особа, а саме – Журило Олена Миколаївна. 

Витяг з реєстру МВС, скріншот якого має у розпорядженні автор, підтверджує її реєстрацію у якості власниці аналогічних названим транспортних засобів.


Історія з Camry 2007 року випуску вже стала здобутком ЗМІ раніше – влітку минулого року писали про історію мешканця Павлограда Юрія Рожка, який придбав такий автомобіль у кредит, а коли не зміг виплачувати, «поставив його на стоянку до свого знайомого Духно», а згодом взнав, що його машину продали мешканцю Чернігова, де проживає Олена Журило, яка нібито і виступала офіційним продавцем. Той, у свою чергу, намагався «Тойоту» перепродати, і тоді взнав, що вона знаходиться у заставі банку. 

Про це правозахисник Сергій Нестеренко розповів під час «круглого столу» на тему «Очищення поліції: незважаючи на люстрацію люди Януковича живуть і процвітають», ініціатором якого були «Чернігівська Правозахисна Спілка».

Ще цікавіша історія з останнім придбанням сестри поліцейського чину, білого Land Cruiser 200 2015 року випуску. Адже інший скріншот витягу з реєстру МВС підтверджує, що саме цей автомобіль до 1 серпня 2018 року належав Олександру Григоровичу Поворознюку. Саме так звуть відомого агробізнесмена з райцентру Петрово Кіровоградської області, власника агрофірми «П’ятихатська» та футбольного клубу «Інгулець». Це доволі відома на Кіровоградщині людина, добре відомий місцевим був і його білий джип з іменними номерами «Папа». Про перереєстрацію саме цього транспортного засобу при виданні індивідуального номерного знаку також є відмітка у реєстрі.


На дуже схожому автомобілі, за свідченнями очевидців, сьогодні пересувається Володимир Духно. Про це також йшла мова на сьогоднішній прес-конференції. Крім того, вже згаданий спікер Анатолій Ларін заявив, що службовий автомобіль начальника місцевої УЗЕ – ще одна Toyota, а саме – Corolla 2018 року випуску, була офіційно придбана в автосалоні агрофірмою «Пятихатською». Мова може йти про авто з номерами ВА1234ВО.


Сам Поворознюк у телефонному коментарі назвав твердження Ларіна «повним брєдом», зазначивши, що в нього «дуже жорсткі, натягнуті відношення з цими властями, економіками».  

Втім, це тільки підтверджує те, що автівки справді могли стали свого роду «подарунком» управлінню, як це можна припустити з огляду на всі названі факти. Цілком можливо, що не зовсім, або зовсім недобровільним…

Автопарк сестри, тим часом, може стати не єдиним, чи не найголовнішим джерелом виникнення проблем у начальника УЗЕ в Кіровоградській області. Адже окрім цих подробиць, сьогодні були озвучені факти можливого використання управлінням одних і тих самих провокаторів для того, щоб розпочинати антикорупційні провадження.

Зокрема, аналізуючи судову практику у кількох справах про хабарництвом за матеріалами управління, учасники прес-конференції виявили, що, наприклад, заявником по кільком з них – проти селищного голови, голови та заступника однієї з районних адміністрацій Кіровоградщини, пенсіонера СБУ та чоловіка працівниці прокуратури, є одна і та сама особа – офіційно непрацюючий Олександр Ігорович Дорошенко. 

Більше того, він сам є обвинуваченим у п’яти(!) справах за кримінальними звинуваченнями, зокрема за статтею 186 ч.2 – грабіж, які слухаються в судах області. Серед звинувачень, висунутих людині, яка заявляла про вимагання хабарів низкою посадових осіб різних установ також умисне нанесення тілесних ушкоджень, керування транспортним засобом у стані сп’яніння та незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації…

Інший непрацюючий мешканець області – Олексій Володимирович Погода, згідно озвученим сьогодні даним, також фігурує у матеріалах кількох антикорупційних кримінальних проваджень проти посадовців органів державної влади та місцевого самоврядування у Світловодську та Кропивницькому. 

За словами депутатів міськради, це тільки верхівка айсбергу – інформацію та людей, які не йдуть на угоди зі слідством задля пом’якшення вироку у, можливо, сфабрикованих справах, продовжують шукати.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.