Нас бачать тупими дешевими варварами. Is it ok?

29 липня 2018, 17:40
Власник сторінки
політконсультантка
0
404
Нас бачать тупими дешевими варварами. Is it ok?

Ми вимагаємо від депутатів запобігти екологічній катастрофі й гуманітарній деградації. А ви?

Цього року, якраз у мій день народження, на порталі Верховної Ради стартувала петиція "Про заборону виробництва хутра в Україні". Я зраділа, побачила в цьому добрий знак. Але минає перший місяць, і з кожним днем приводів радіти усе менше…

На превеликий жаль, ми, українці, неактивні у вимозі запровадження у нашій країні сучасних та гуманних соціальних практик – до закінчення збору підписів усього 2 місяці, а зібрано їх лише чверть від необхідної для розгляду петиції кількості. Тому пишу про це у свій блог, хоч і знаю, що мої зоозахисні тексти збирають невелику кількість читацьких переглядів.

Не секрет, що у країнах Європи нині активно проходить процес законодавчої заборони "виробництва хутра". Це "виробництво" в себе вже заборонили Великобританія, Австрія, Чехія, Сербія, Нідерланди, Хорватія, Словенія, Республіка Північна Македонія, Бельгія. По суті, язик не повертається назвати цей убивчий промисел словом "виробництвом". Невже ці шкуродери дійсно уявили себе в ролі Творця, що вони – Господь Бог? І що ж вони виробляють? З живого мертве? То це усі серійні вбивці в нас тепер "виробники"?

Насправді не знаю, наскільки вірять європейці в "українського виробника", хоча з кількості квот та заборон на щось притомне з України у Європі можна скласти певне бачення того, наскільки поважають європейці Україну як країну-виробника заголом.

А от що нас серйозно і щиро вважають тупими дешевими варварами – то це безсумнівно. Адже куди тепер "европейські партнери" переміщують свої заборонені хутроферми? Саме до нас. Та ще й підносять це як неабияку інвестицію в регіональний розвиток. А наші місцеві чинуші і раді. Підписують "меморандуми про співробітництво", розповідають про страшні "робочі місця" (приблизно 40-50 на цілий регіон, а що вони дійсно страшні – то правда, бо я ка ж психічно здорова людина піде на подібну "роботу")! А в дійсності це – підпис смертного вироку не лише нещасним тваринам через пряме живодерство, а й цілому регіону опосередковано – "біологічною зброєю".    

Адже, чому хутроферми забороняють у цивілізованих країнах? Тому що це:

- ЗАБРУДНЕННЯ ДОВКІЛЛЯ: Світовий Банк відносить цю промисловість до п’ятірки найгірших за  забрудненням довкілля токсичними важкими металами.

- АНТИГУМАННІ УМОВИ УТРИМАННЯ ТВАРИН: тісні клітки, неприродне середовище, годівля особинами свого виду, скорочена тривалість життя.

- ЖОРСТОКИЙ ЗАБІЙ: електричний струм у пащу та анальний отвір, труїння газом, вприскування отрути, смерті в муках.

- ПІДРИВ ЗДОРОВ'Я ЛЮДЕЙ: гній, послід, сеча від діяльності звіроферм потрапляють до ґрунту, підземних й наземних водойм. Вони забруднені мутованими вірусами і бактеріями, що мають стійкість до антибіотиків і є смертельно небезпечними для людей. Найпоширенішими хімікатами, які використовують у хутропромислах, є формальдегід, надмір якого спричинює лейкемію, та хром, що, накопичуючись, призводить до онкології.

Україна – не вигрібна яма! Українці – не варвари! Тому всі ми, хто підписався під петицією на порталі ВР, вимагаємо від депутатів запобігти екологічній катастрофі й гуманітарній деградації у нашій країні, та впровадити заборону на жорстоке хутрове "виробництво".

Як і в країнах ЄС, така заборона має бути прийнята негайно, а повністю вступити в дію протягом 5-7 років, щоб працівники шкідливих ферм опанували іншу діяльність, а українська держава напрацювала механізм контролю за дотриманням заборони. Він має бути прийнятий не лише на папері, а реально діяти.

Петиція тут: https://goo.gl/fX4HTm

Підпишіть і запросіть небайдужих!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.