В Україні понад 2 мільйона дітей виховуються в бідності

01 червня 2018, 16:04
Власник сторінки
благодійність
0
25
В Україні понад 2 мільйона дітей виховуються в бідності
caritas-ua.org

МБФ "Карітас України" сьогодні представив відеоролик, що змушує замислитись над питанням реалізації дитячих мрій та прагнень, а самим дітям додає віри у здійснення їхніх заповітних прагнень.

Діти, які зростають у таких непростих умовах, де батьки або опікуни переживають надзвичайний стрес, депресію, зловживають шкідливими речовинами або навіть використовують насильство у сім’ї, є надзвичайно вразливими, адже вони піддаються цьому негативному впливу та розвивають в собі девіантну поведінку. Одні виплескують свої емоції через конфлікти з близькими та друзями, інші замикаються та намагаються приховати свій внутрішній біль та страх. Але вони проявляються у їхньому щоденному житті і перешкоджають їхньому всебічному розвитку.

Карітас України працює з дітьми, молоддю та сім’ями із вищевказаних категорій з 2001 року і на даний момент реалізовує проекти «Національна мережа центрів для дітей та сімей» та «Мобільна робота з молоддю» у 19 містах по всій Україні. Наше завдання – зробити внесок у захист та розвиток цих дітей, навчити їх самостійно долати життєві негаразди, налагоджувати довірливі стосунки із дорослими та однолітками, розвивати соціальні навички, прагнути успіху та здійснювати свої мрії, а також допомоги батькам та опікунам покращити свої батьківські навички та долати труднощі.

Наша робота ґрунтується на комплексному підході і принципах роботи з дітьми та cім’ями, які спрямовані на повагу щодо життєвої ситуації дитини та зосереджені на заходах втручання, що враховують думку дітей, орієнтовані на наявний потенціал, сильні сторони та ресурси дитини та її оточення.

Попередній досвід показує, що за допомогою високоякісних соціальних послуг, психологічної, консультативної підтримки, групових активностей, груп взаємопідтримки та індивідуального супроводу, що надається фахівцями, ці люди можуть помітно поліпшити свою життєву ситуацію.

В середньому, один центр надає послуги більше 70-ти дітям на рік, що складає більше 1050 дітей та 500 сімей по всій країні.

Цільові групи – діти із малозабезпечених, багатодітних або неповних сімей, сімей учасників бойових дій на Сході України, сімей трудових мігрантів, сімей з неповносправними членами родини або узалежненими, сімей внутрішньо переміщених осіб, сироти.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.