Савченко пройшла експертизу на осудність: стали відомі подробиці

20 квітня 2018, 14:49
Власник сторінки
0
50

Савченко пройшла експертизу на осудність: стали відомі подробиці

Судмедексперти намагалися з'ясувати, віддавала чи нардеп собі звіт в діях, які їй інкримінуються.

Виявилось, що Надія Савченко, яка днями пройшла допит на поліграфі, тепер побувала на психіатричну експертизу, щоб визначити, чи можна її судити (це такий тонкий собі запасний рятувальний варіант для Наді).

За його словами, адвоката Наді -судмедексперти не давали письмового висновку, чи успішно пройшла вона експертизу, але адвокат впевнений, що все пройшло успішно.

"Сьогодні була експертиза на осудність. Це обов'язкова експертиза на перевірку стану осудності. Вона проводиться в будь-якому кримінальному провадженні. Перевіряється, чи віддавала людина звіт в здійснюваних діях. Якщо людина не віддавала звіт в здійснюваних діях і не осудна, то його відправляють на примусове лікування ", - сказав адвокат Соловей.

"Проходила за стандартною процедурою, тривала близько 2 годин. Експертизу проводила комісія. Це певна кількість осіб, задають питання, це як розмова з психологом. Савченко як завжди вела себе спокійно, врівноважено, трезвомисляще, логічно, послідовно", - пояснив він. Проте, якщо він не був присутній на експертизі, то звідки він знає про її поведінку? Знову дешевий популізм.

"Оскільки завершуються терміни у справі Рубана, і їх будуть продовжувати, то сьогодні слідчий буде зустрічатися з Савченко, щоб повідомити про продовження термінів розслідування справи. Їй повинні повідомити, оскільки вона проходить по цій справі", - додав Соловей.

Маю щиру надію, що іншу Надію визнають схибленою. Адже не можна визнавати психічно здоровою людиною ту, яка хотіла здійснити теракт у рідному місті й вбити сотні людей.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.