Хижий подих дефолту

31 січня 2018, 09:31
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
88

Якщо світ охопить чергова хвиля кризи, Україна навряд чи витримає свій борговий тягар

Якщо врахувати особливості України, виявиться, що, незважаючи на помірне за світовими нормами співвідношення боргу і ВВП, вона перебуває в набагато більш ризикованому становищі, ніж країни, де цей показник вищий. Якщо світ охопить чергова хвиля кризи, Україна навряд чи витримає свій борговий тягар

У цьому році обсяг державного та гарантованого боргу України може досягти 2.7 трильйонів доларів.

Дефолт по внутрішніх зобов'язаннях трапляється надзвичайно рідко – за всю історію людства зафіксовано лише декілька таких випадків. Оскільки більша частина боргу виражена в національній валюті, уряди країн практично завжди обирають варіант домовитися з місцевим центральним банком, щоб той "надрукував" ще трохи національної валюти, ніж оголосити дефолт з усіма негативними наслідками. Саме тому внутрішні державні цінні папери вважаються найнадійнішими в кожній країні.

Картинки по запросу дефолт в украине 2018

Щороку з українського ринку робочої сили йде до 150 тисяч чоловік, а протягом найближчих п'яти років будуть йти по 200-250 тисяч, і це без урахування тих, хто поїде з України як зазначають експерти.

Що стосується гривні відносно курсу долара США, то за прогнозами, курс долара в 2018 році складе близько 30 гривень, інфляція - 12-15%, і це буде найвищий рівень інфляції в Європі.

Експерти б'ють на сполох – всі, як один говорять про дефолт у 2019 році, тобто 2018 рік - це рік підготовки до дефолту 2019 року. Тут можна додати, що тільки диво дозволить його уникнути, але сподіватися на диво можна в нашій країні, але не з нашою владою.

Картинки по запросу дефолт в украине 2018

На сьогоднішній день українська економіка одна з найбільш збиткових в світі. Без грошей МВФ ми не витримаємо. Для того, щоб витримати, не треба було набирати стільки боргів скільки ми набрали при всіх президентах за останні десять років. Те, що нависає над нами зараз - це близько 10 мільярдів доларів США виплат за зовнішніми боргами, які Україна повинна сплатити в цьому і наступному році. Це ті гроші, які рятували українську економіку в 2014 році, коли нам потрібно було оплачувати попередні борги. Тому без грошей МВФ ми пройти ці два роки не зможемо.

Ми зовсім не зможемо власними силами перекрити 10 мільярдів доларів боргу і це буде означати дуже критичні наслідки для фінансової системи України, то страшне слово "дефолт", яким лякають українців. Він може бути абсолютно реальним, якщо ми не виконаємо свої зобов'язання

Демографічні проблеми, від'їзд фахівців, зростання податкового навантаження, інфляція... А коли закінчиться "халява безкоштовних грошей" і почнеться зниження світових цін на сировину, як передрік аналітик Ерік Найман, то українська економіка вщент розпадеться буквально в лічені тижні. Тож залишаємося європейською країною з великим потенціалом і хорошим майбутнім тільки в нашій власній уяві!

Окрім того ми розуміємо, що теперішня влада знає про протестні настрої населення і низький рівень громадян України. Адже беручи кошти в 2014 році вони не могли не розуміти, що їх доведеться віддавати.

Але перед подіями, щоразу заганяти країну в боргову яму, видавати це за чергову перемогу.

Будь-який борг рано чи пізно доведеться віддавати і маячня В'ятровича ми залишаємо нащадкам на славну історію, а безсловні борги від безсловних…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.