І знову тарифи або кому мало

29 січня 2018, 09:40
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
76

«Мне кажется, рассчитывая расходы на душу населения, правительство не учитывает тело»

У 2018 році Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планує підвищити вартість електроенергії. Йде мова про підняття тарифів майже на 16%.

Так, з 1 січня планували підвищення оптово-ринкової ціни на 9,5%, як повідомили у прес-службі Нацкомісії держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а вже з 1 квітня вона зросте ще на 6,1%.

Попри всі зміни не можна забути, як у вересні 2017 року голова НКРЕКП Дмитро Вовк заявив, що тарифи на електроенергію в Україні найнижчі в Європі. Мабуть через це влада вирішила зкорегувати ситуацію та підняти тарифи, адже жити в Європі це не лише слухати Віденську оперу, а й платити захмарні ціни.

Картинки по запросу реформи

Здається, такими підвищеннями, реформами – одним словом покращеннями, намагаються дотягнути до виборів президента, а там, мовляв, подивимося. Але дивитися буде нічого. Якщо в містах ще куди не йшло, то в селах люди вже втомилися терпіти. Просто українська влада нічого не вміє, окрім як викачувати гроші, а народ ‒ покірливий. У решті решт людям доведеться або не платити, або не користуватися, або віддавати останнє на утримання чиновників та магнатів. Стільки терпіння в народу немає, та й послуги житлово-комунального господарства, пенсії й зарплати такі, що платити нема за що й нема з чого.

Наскільки протягом наступних двох років подорожчають комунальні послуги, сказати складно. Доречі, у Київській міській держадміністрації також задумуються про перегляд тарифів на вивезення сміття: зокрема, пропонують зробити цю послугу окремою, вилучивши її зі складу послуги з утримання будинків, та запровадити новий тариф, який формуватиметься відповідно до кількості людей, а не площі житла.

Картинки по запросу здорожчання

Загалом представники компаній, що займаються вивезенням сміття, попереджають про подальше подорожчання цієї послуги – якщо знову збільшать мінімальну зарплату, а також через подальше зростання цін на паливо та мастильні матеріали.

Чергове продовження тарифного геноциду простих українців. Уряд своїми діями фактично загнав всіх українців в абсолютне боргове рабство. Вони як завжди поставили людей в жахливі умови. За таких умов говорити про якийсь европейський підхід чи покращення життя українців не доводиться.

Тож «жити по-новому» означає далеко не те, чого всі очікували. Що буде далі – побачимо, проте вже сьогодні ясно, що уникнути проблем з теплопостачанням, відключення від електроенергії, пересування сходами, вимкнення ліфтів та потопання в груді сміття буде вкрай складно.

Добре і тепло на Мальдивах та чи задумується про життя своїх громадян Президент, який за вісім днів відпочинку віддає півмільйона доларів США, чи розуміє він їх проблеми, чи відчуває те, що відчувають вони?! Відповідь очевидна, що ні. Оцінку такому можуть дати громадяни на чергових виборах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.