Комунальні тарифи: чого чекати українцям у 2018 році

12 січня 2018, 15:14
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
96

Тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні звично ростуть і не всі в країні готові в повній мірі сплатити за новими платіжками.

За підсумками січня-листопада минулого 2017 року заборгованість населення за послуги житлово-комунального господарства склала 27,1 млрд грн. При цьому найбільш проблемною виявилася Дніпропетровська область, жителі якої мають 4 млрд грн, на другому місці - Харківська область з боргом 4 млрд, на третьому - Київ (3,6 млрд). Найменший борг зафіксований у жителів Кіровоградської області - 109,4 млн грн. Єдина область, де є переплата за послуги житлово-комунального господарства, є Івано-Франківська.

Особливо пенсіонери з острахом чекають нові платіжки. Пенсії, кажуть, отримують 2000 грн, півтори тисячі віддають за тепло, квартплату, газ, світло та воду. Хотілося б подивитись скільки годин, навіть не днів, протримались наші депутати на залишок -  500 грн.

Похожее изображение

Інша частина населення – студенти. Мешкають у гуртожитках, приватних секторах, знімають кімнату у квартирі та навіть частину кімнати. Багато з них отримує субсидію, якось викручуються та бояться навіть уявити  скільки доведеться викладати за комуналку після закінчення ВУЗу. І це при тому, що практично кожен день з крана біжить така вода, що її навіть тваринам страшно давати. А наші люди п'ють.

З водою, доречі, ситуація дуже проста, сумна для населення. Підвищується електроенергія - піднімається ціна для промисловості. Водоканали купують її за тією ж ціною. Відповідно підвищуються тарифи. Регулятор змушений підвищувати тарифи на воду для населення. А за світло ми можемо відчути «покращення» вже сьогодні.  Вже з першого січня електроенергія здорожчає на 9,5 відсотка, а з першого квітня - ще на 6,1%.

Похожее изображение

У минулому році влада, намагаючись змусити киян платити за новими тарифами, агітувала, рекламуючи знижку в 10%, для всіх, хто заплатить до 20 числа місяця. Проте, Олексій Кучеренко, екс-міністр житлово-комунального господарства, голова Спілки власників житла України переконаний, що такі тарифи є надуманими та КМДА немає жодної підстави для їх підвищення. Олексій Кучеренко звернувся до суду, де подав позови разом з командою юристів на Київську міську Державну адміністрацію, де буде відбувалось анонсоване збільшення тарифів. Він наполягає і досі  на тому, що українці сьогодні переплачують за всі послуги, адже за законом, прибудинкова територія навіть не є власністю мешканців, а послуги житлово-комунального господарства не надаються належним чином, про що свідчить, що на початку серпня 2017 року з десятків адрес Києва надходили заяви мешканців про появу щурів, тобто послуга дератизації, яка входить в перелік стандартних послуг, які надають обслуговуючі компанії, не надавалась. Сумно казати, але з того моменту ні щури, ані жовта вода з крану нікуди не пропали. Єдине, щури при владі продовжують плодитися.

Картинки по запросу тарифи 2018 року

Наразі ми маємо чергові підвищення. Чергове продовження тарифного геноциду простих українців. Куди депутати хочуть направити ці грошові потоки - невідомо, очевидно, що точно не на поліпшення житлових умов. Уряд фактично загнав всіх українців в абсолютне боргове рабство. За таких умов говорити про якийсь европейський підхід чи покращення життя українців не доводиться. Очевидно, що ця влада має піти у небуття.

Отже, чергове «покращення» від влади і чергові результати реформи роблять тільки гірше.

Кращого чекати годі…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.