Що таке медична реформа для людей. Досвід Тернополя

20 грудня 2017, 12:40
Власник сторінки
Міський голова Тернополя
0
65

Медична реформа має не лише створити комфортні, а й домашні умови для лікування тернополян та гостей міста.

Під час останньої сесії міської ради Тернополя депутати не лише одноголосно проголосували за бюджет Тернополя на 2018 рік, а й внесли зміни до комплексної міської програми «Здоров’я тернополян» на 2016-2018 роки. Ці зміни у Тернополі вже назвали медичною реформою «для людей».

Медична сфера у Тернополі завжди була пріоритетною. Ефективно діяла міська програма «Здоров’я тернополян». Вона передбачає ремонти у лікарнях, амбулаторіях та інших закладах охорони здоров’я, встановлення нових дверей, енергоощадних вікон, ремонт дахів та відновлення фасадів. Також лікарні постійно поповнюються новим сучасним медичним обладнанням. Це дуже добре.

Однак, всі ці кроки розуміють і оцінюють переважно лікарі. Пацієнти ж неодноразово висловлювали претензії до побутових негараздів у лікарнях. Дійсно, у деяких тернопільських лікарнях хворі сплять на старих подушках, ліжках тощо. Це не припустимо. Тому ще в кінці літа була оголошено підготовку до нової медичної реформи, яка б мала виправити цю ситуацію. Зміни до програми «Здоров’я тернополян» передбачали забезпечення добрих побутових умов для лікування.

Я відразу дав вказівку зібрати всі проблеми тернопільських закладів охорони здоров’я.

Була дана вказівка профільному управлінню міськради, депутатській комісії, депутатам здійснити об’їзд всіх закладів охорони здоров’я Тернополя. Вони зібрали всі пропозиції від лікарів і, особливо від пацієнтів, щодо покращення побутових умов лікування тернополян.

Паралельно спеціальна комісія обстежила та провела огляд матеріально-технічної бази всіх закладів охорони здоров’я міста, відповідно до результатів якої складено перелік потреб матеріальних цінностей для медичних закладів міста.

І ось на сесії міської ради 15 грудня 2017 року зміни до програми проголосували депутати й виділили на це кошти.

У 2018 році заплановано спрямувати понад 4 млн. грн. на покращення умов перебування хворих у лікарнях, зокрема на придбання м’якого інвентаря (подушок, матраців, постільної білизни, посуду тощо), понад 3 млн. грн. – на поточні та капітальні ремонти у туалетах та палатах закладів охорони здоров’я.

Медична реформа має не лише створити комфортні, а й домашні умови для лікування тернополян та гостей нашого міста. Її реалізація дасть поштовх для загального покращення рівня надання медичних послуг.

Я сподіваюся, що досвідом Тернополя скористаються інші міста України. Європейська практика надання медичних послуг – це не лише сучасне медичне обладнання та професіонали-лікарі, а й чистота та домашній затишок у всіх закладах охорони здоров’я. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: медицина,реформа,Тернопіль,Сергей Надал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.