Гроші Курченка закінчилися – почалися провокації

19 грудня 2017, 17:42
Власник сторінки
Communication group
0
198
Гроші Курченка закінчилися – почалися провокації

Ні дня без Міхаеля Саакашвілі. То його з даху знімають, то він втікає з-під варти і виходить переможцем з Печерського суду без кайданків.


Суддя Печерського суду Лариса Цокол, котра відхилила прохання Генпрокуратури про домашній арешт для екс-Президенат Грузії, зробила йому ведмежу послуг. Відчуваючи безкарність лише за один тиждень він наробив купу помилок

Випробування Курченком

Аудіоплівка з переговорами Міхаеля Саакашвілі та Сергія Курченка нагадувала бомбу. Людина, котра б’є себе у груди і називає патріотом України, виявляється, брала гроші в олігарха Сергія Курченка, котрого називають «гаманцем Януковича». Гроші в обмін на преференції. Фактично, Міхаель Саакашвілі торгував Україною.

Сам Саакашвілі звичайно ніякого Курченка не знає і, відповідно, з ним не говорив. Раніше, він так само заперечив зустріч з Ігорем Коломойським. Так само він заперечує прорив державного кордону та втечу з-під варти.

Соратники Саакашвілі запевняють, що плівки фальшиві і називають справедливим рішення Печерського суду. В той же час, чомусь грузинська команда не поспішає звільняти з-під варти помічника Міхаеля Саакашвілі Северіона Дангадзе, котрий і вів усі переговори про фінансування.

Саме після плівок з Курченком та за нерозбірливість у контактах з олігархами його засудили соратники Мустафа Найєм, Світланка Заліщук та Сергій Лещенко. Від Міхаеля Саакашвілі відвернувся навіть Анатолій Гриценко. Особливо після інформації про листа Саакашвілі до Порошенка з проханням про деескалацію конфлікту. Звичайно, екс-губернатор Одещини заперечив цю інформацію, але пізніше зізнався, що таки писав. Що саме писав – уже неважливо. Команда, це сприйняла як зраду.

Без грошей Курченка та дезорієнтованою командою МіхоМайдан згасав. Заклики «Київ вставай!», котрі давно уже вимовляються з грузинським акцентом «Гіві вставай», киян відверто дратують. Протест потребував нового дихання. Спроба надати новий поштовх з’явилася 17 грудня.

Безглуздий штурм

Коли Генпрокуратура та СБУ перекрили канали фінансування від "бабці Курченко" стало складніше збирати акції протесту. На марш 17 грудня не вийшли давно обіцяні мільйони. Єдине, що могло б мобілізувати людей – це кривава провокація. Саме про це на плівках і говорить помічник Саакашвілі Северіон Дангадзе.

Провокація - єдине тверезе поясненням навіщо було брати штурмом Жовтневий палац. Розрахунок був простий – спровокувати владу на силові дії. Картинка жорсткого придушення мирної акції» облетіла б увесь світ. Натомість весь світ побачив як ніби-то «мирні протестанти» б’ють та принижують співробітників Національної гвардії. Але навіть у такій ситуації, вони вистояли і не дали реалізувати негативний сценарій.

Події біля Жовтневого палацу засудили посольства США, Німеччини та Британії. Це означає, що вони не хочуть прикривати порушника українських законів Міхаеля Саакашвілі і вважають, що його дії – це відкриття внутрішнього фронту.

Міхаель Саакашвілі спочатку намагався відхреститися від штурму, потім заявив, що ідею з кімнатою у Жовтневому йому йому ніби-то підклав Євгор Соболєв, а тепер взагалі говорить про сплановану провокацію. Але йти в Жовтневий та створювати там Штаб зі сцени закликав сам Міхаель Саакашвілі. Саме він має за це відповідати.

За те що сталося також мають нести відповідальність ті, хто взяв Міхаеля Саакашвілі на поруки у суді. А це Юлія Тимошенко, Юрій Дерев’янко, Єгор Соболєв, Олена Шкрум, Ігор Луценко , Іван Крулько, Павло Костенко, Наталія Новак, Віталій Купрій і навіть розчарований у екс-Президентові Анатолій Гриценко. Цікаво, ці політики і далі будуть вписуватись за Міхаеля Саакашвілі, коли той плюватиме на українських прикордонників, на Нацполіцію та український закон?

А король голий і … неконтрольований

На разі, Міхаель Саакашвілі розгубив усю команду. Навіть, Євгор Соболєв, котрий з ним був до останнього заявив, що «спочатку потрібно думати, а потім закликати людей». Джерела фінансування, зокрема з Росії, перекрила СБУ. Так звані «мирні акції» Саакашвілі виходять з–під контролю. Не потрібно багато розуму, щоб таким некотрольованим протестом не скористалися наші «друзі із-за поребрика».

Володимир Манько, директор агентства Communication Group
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.