Є зміст тисячу раз подумати, що можна виграти і що - втратити.

14 грудня 2017, 17:34
Власник сторінки
0
138
Є зміст тисячу раз подумати, що можна виграти і що - втратити.

Для сусідніх держав

Бажаючи бути хитрим і легко наловити риби, ведмідь залишився без хвоста. Бажаючи заробити в Україні, молдовани можуть наразитися на дуже великі штрафи.
Не дуже добре знаючи митне законодавство України, громадяни сусідньої Молдови часто «попадають» у нас на гроші. При чому, не обов’язково самим порушувати закони - достатньо надати ксерокопії своїх документів для оформлення ввезення автівок, як зари модно говорити, на «єврономерах». І було б нічого, але саракі молдовани навіть не здогадуються в яку кабалу вони себе цим затягують…
По правді кажучи, як стверджують у Державній фіскальній службі, у нас дійсно склалася важка ситуація з цими автівками, переважна кількість яких ввезена громадянами РМ. Тобто, за твердженнями фіскалів, понад 66,9 тис. одиниць транспорту з іноземною реєстрацією, ввезених за останні три роки, вже перебувають в Україні з порушенням терміну. Загалом, за цей період за такі порушення вже було накладено штрафів на понад 206,5 млн. грн.
Більше того, з метою примусового стягнення штрафних санкцій, накладених на громадян РМ та інших «туземців», що порушують митне законодавство, Україна вже працює над розробкою механізму їх притягнення до відповідальності. І я не здивуюся, якщо дойде до міжнародних поліцейських (Інтерпол або Європол) та судових контор. 
Як відомо, зараз, при порушенні терміну транзиту транспортних засобів в Україні, митницею складається протокол. Перевищення встановленого строку не більше ніж на одну добу тягне за собою 170 гривень штрафу або попередження, не більше ніж на десять діб - 3400 гривень, більше десяти діб або втрата транспортного засобу - 8500 грн. Відповідно, митникам і подаківцям є зміст віднайти «перевізників-декларантів» хоча б у сусідній Молдові (куди можна буде направити запит або, з дорученням від Інтерполу - навіть дільничного інспектора молдовської поліції) і стягнути з них усі гроші, які вони «заборгували», коли на них ввозилися машини. 
Тобто, браття-сусіди, Вам є зміст тисячу раз подумати, що можна виграти і що - втратити, коли у Вас просять документи (або просто згоду) на ввезення таких автомобілів. Адже дуже часто буває, коли хочеш кращого, а виходить гірше. Особливо, у тому випадку, якщо вважаєш себе розумнішим за інших (або за сусідню державу).☝️
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.