Ворон ворону ОККО не виклює, чи декілька слів про подвійні стандарти НАБУ

27 листопада 2017, 13:15
Власник сторінки
Политический консультант
1
5838
Ворон ворону ОККО не виклює, чи декілька слів про подвійні стандарти НАБУ

НАБУ активно шукає правопорушення в публічних закупівлях держорганів (що є його прямим обов’язком!), та на власні закупівлі чомусь дивиться впівока.


Наприклад, дуже підозріло виглядає тісна співпраця відомства з компанією ОККО, яка є основним постачальником палива НАБУ.

Так, згідно з офіційними даними, тільки у 2016 році ОККО перемогло у двох (саме стільки їх було проведено взагалі) тендерах на постачання палива для НАБУ загальною вартістю понад 1,5 мільйона гривень. У поточному 2017 році антикорупційне бюро замовило в ОККО пального щонайменше на 2,6 мільйона гривень. Мова йде зокрема про дизельне паливо та бензин А-95.

Ще одна цікава деталь. Зараз детективи НАБУ розслідують справу щодо нібито незаконного підвищення цін на паливо для Міноборони. Один із контрактів між постачальником Міністерства та оборонним відомством було підписано у той же період часу, що і між НАБУ й ОККО. Унаслідок коливання цін на ринку постачальник Міноборони був змушений підняти договірні ціни, те саме довелося зробити й компанії ОККО. Однак перший випадок НАБУ розглядає як корупційну схему щодо розтрати державних коштів, а другий... А другий не розглядає взагалі.

Крім того, першим, хто заявив про начебто порушення під час укладання договору на постачання палива Міноборони та фактично ініціював розслідування НАБУ, став очільник «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн. Зв'язок цієї групи з ОККО є загальновідомим фактом. Це прослідковується у висвітленні інформації щодо ОККО на підконтрольному «А-95» порталі Enkorr (донедавна відомому як OilNews). Та й сам Куюн у своїх дописах до різних видань і навіть у себе на Facebook-сторінці не приховує своєї симпатії до ОККО.
Чи можна вважати збігом, коли експерт, що фактично отримує зарплатню від певної компанії, висуває звинувачення її прямому конкурентові? А коли правоохоронний орган, що тісно співпрацює з певною компанією, на основі безпідставних звинувачень заводить справу проти її прямого конкурента? Навряд чи.

Дуже показова вибірковість... Подвійні стандарти НАБУ змушують замислитися про законність розпочатих розслідувань та відкриття деяких справ.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.