Економіка України сьогодні: спад, чи зростання?

11 жовтня 2017, 10:47
Власник сторінки
0
1523
Економіка України сьогодні: спад, чи зростання?

Сучасні реалії, з якими стикнулася Україна, зокрема, анексія Російською Федерацією Кримського півострова, ведення воєнних дій на сході, зниження курсу гривні, зростання бідності населення, диктують умови ведення зовсім нової державної політики, і відповідні зміни відбуваються.

Вони повинні ґрунтуватися і, судячи з оцінкою світових експертів, ґрунтуються на необхідності зміцнення демократичних основ, концентрації зусиль на відновленні економіки та боротьбі з корупцією. На сьогодні дане питання є дуже актуальним, оскільки від ефективної державної політики залежить життя кожного пересічного громадянина України.

Напевно кожен українець хоча б раз в житті задумувався над тим, чи варто жити і працювати тут, чи їхати шукати кращої долі в іншу країну. Таке «патріотичне» запитання постає в голові переважно молодих людей, які починають свій самостійний життєвий шлях. Насправді, людина повинна відчувати впевненість у завтрашньому дні, яка може бути присутня лише в умовах сталого економічного, соціального, політичного та безпекового зростання.

Аналізуючи статистичні, наукові, урядові та суспільні джерела прослідковується ряд позитивних тенденцій. Одним з найголовніших показників розвитку економіки є валовий внутрішній продукт (ВВП), який протягом останніх років демонструє зростання. Також останній рік характеризувався зниженням рівня інфляції, зростанням темпів приросту капітальних інвестицій, збільшення доходів Зведеного бюджету, детінізацією заробітних плат, тощо.

Таким чином, на сьогоднішній день, на моє особисте переконання, Україна розвивається, хоч і можливо не такими швидкими темпами, як хотілося б… Кожному громадянину країни варто задуматись над тим чи зможе його країна рухатись далі без його участі, адже в цьому найвищий патріотизм: працювати на благо України і українського народу. Давайте допомагати один-одному, давайте будувати, а не руйнувати! Тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти таких бажаних для нас і нашої країни результатів. Давайте доведемо, що зусилля, які прикладали наші предки, здобуваючи своєю кров’ю незалежність та герої, які вмирали на Майдані і продовжують віддавати свої життя за нас на Сході України, не є марними! Давайте працювати у себе на Батьківщині, адже ми живемо в країні, яка є однією з найбільших в Європі, має найродючіші землі у світі та талановите і працелюбне населення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: економіка України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.