КОМУ ВИГІДНО?

05 жовтня 2017, 11:47
Власник сторінки
історик-політолог
0
61

Масла у багаття підлили соціальні мережі. Через відсутність на початковому етапі офіційної інформації чи її ігнорування в подальшому, інтернет-користувачі, що цілком закономірно та логічно, висловлювали різні припущення.

КОМУ ВИГІДНО?

 

Вівторок тижня, що минає, міг залишитися звичайним осіннім днем, не зважаючи на стримані повідомлення ЗМІ про день народження Президента і невтішні новини з Криму та сходу України, які стали, нажаль, в умовах гібридної війни, буденністю.

Але 26 вересня 2017 року став ще однією темною сторінкою сучасної історії України. Тривога в інформаційному просторі почала з’являтися після 16 години. Спочатку обережно, а дедалі жорсткіше, з новими подробицями повідомлялося про пожежу та вибухи на військових складах поблизу Маріуполя. А вже близько 23 години в ЗМІ почала просочуватися та обговорювалася ситуація, що склалася поблизу Вінниці в Калинівці.

Масла у багаття підлили соціальні мережі. Через відсутність на початковому етапі офіційної інформації чи її ігнорування в подальшому, інтернет-користувачі, що цілком закономірно та логічно, висловлювали різні припущення. Цим і скористалися кремлівські тролі. Вони достатньо вміло відводять розмову в потрібне ворогу русло нагнітання додаткової соціальної напруги. Мережею, як під копірку, почали ширитися дописи щодо неспроможності України зберігати зброю, прорахунки в системі безпеки військових складів, корупцію в армії та продаж озброєння «на сторону» тощо. І це в той час, коли є нагальна необхідність в переході від слів до діла в питаннях деокупації та в отриманні Україною летальної зброї. За такої масованої інформаційної атаки усі наступні офіційні заяви стають другорядними, першочерговим є пошук внутрішнього ворога, яким оголошується влада, а її потуги щодо ліквідації наслідків та мінімізації втрат сприймаються як фарс.

Не останню роль у цьому відіграли окремі українські політики та силовики. Виступи та коментарі посадовців могли б бути стриманішими. Особливо в частині, яка може негативно впливати на імідж України вцілому, її збройних сил та діяльності силових структур.

Події під Маріуполем та Вінницею залишають ще багато питань, особливо в частині необхідності посилення протидії диверсійній діяльності нашого «північного сусіда», відповідь на які дасть час, маю надію в найближчі перспективі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина-Россия,Минобороны,Винница,взрыв,безопасность информации,склад,неправдивая информация,информационная война,информационное поле,Вороги,Калиновка,антивоенная агитация,диверсії,Взрывы под Винницей
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.