А якби навпаки?

12 вересня 2017, 14:38
Власник сторінки
0
43

На дворі 2016-ий. Україна помпезно святкує 25-річчя своєї незалежності. Замість військового параду – фестивалі на будь-який смак: для молоді, літніх людей, для татусів-матусь і їхньої малечі.

На дворі 2016-ий. Україна помпезно святкує 25-річчя своєї незалежності. Замість військового параду – фестивалі на будь-який смак: для молоді, літніх людей, для татусів-матусь і їхньої малечі. Звідусіль долинає сміх та дитячий галас. Довкола панує атмосфера щастя: люди обіймаються одне з одним, розмахують синьо-жовтими прапорцями, співають гімн і фотографуються на згадку.

«Я пишаюся тим, що я українець», – розповідає в інтерв’ю журналістам восьмирічний хлопчик із розмальованим у національні кольори обличчям.

«Не даром я голосовала за независимость в 91-м. Я верила, что будет лучше. И я не ошиблась»,впевнено констатує жіночка років шістдесяти, в модних темних окулярах і гарній сумці од відомого українського дизайнера.

Надвечір людей побільшало. Майдан Незалежності сяє всіма кольорами веселки.

«Зараз буде салют!» – вигукує маленька дівчинка. Вона тягне за собою батьків, що тримають у руці лимонне морозиво. «Зараз доню, зараз», – відповідає матуся. «Ну зажди ще секундочку», – додає весело батько.

За кілька хвилин гаснуть ліхтарі й довкола стає тихо – усі затамовують подих в очікуванні феєрверку. І ось, воно – чується грім і на небі з’являються різнобарвні візерунки й фігурки. Усі починають аплодувати. Хтось голосно крикнув – «Україна – ти найкраща» і гасло миттю підхоплює публіка. «УКРАЇНА – ТИ НАЙКРАЩА», долинає вже здалеку і шкірою починають бігти мурахи. Від усвідомлення прекрасного моменту. Від розуміння того, що Україна – справді найкрасивіша і найпрекрасніша країна світу.

Наостанок відкриваю оновлення у Facebook.

Це повідомлення можна перечитувати бозна скільки.

«Україна святкує 25-річчя. Команда Facebook вітає всіх українців зі святом. Бажаємо нових перемог і злетів!».

А нижче підпис від Вікіпедії.

«Україна – найбільша і одна з найзаможніших європейських країн із населенням 55 млн… українська економіка вважається однією з найсильніших у Євразії… такий успіх пояснюється розумною політикою держави, що сприяє розквіту бізнесу і збільшенню доходів громадян… середня заробітна плата – $3000… середня пенсія – $800… середня тривалість життя на рівні Норвегії, Данії та Німеччини – 79 років».

Виходжу з 4G-Інтернету і сідаю у швидкісне метро, що здатне розвивати швидкість до 120 км/год. За 7 хвилин я вдома, на рідній Лівобережній. Йду додому знайомими вулицями. Довкола щасливі обличчя незнайомих людей – вони п’ють із паперових стаканів гарячий шоколад та їдять горіхові тістечка. Чисті вулиці, чисті узбіччя. Автомобілі повільно повертають у двір і пропускають пішоходів. Перед під’їздом я зупиняюся та підіймаю голову догори. Зорі… десятки, ба навіть сотні. А мій друг із Пекіна каже, що там і зірок не побачиш – така вже кепська екологія там.  

P.S. Текст написано у 2016. Рік потому пишатися нічим, крім, хіба що, безвізу, Євробачення та серпневого курсу гривні. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,День Независимости
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.