Продовжуючи тему Боїнга MH17…

31 серпня 2017, 14:57
Власник сторінки
програміст, журналіст
0
153
Продовжуючи тему Боїнга MH17…

Про дані радарів, які надала Росія, і таємні дані розвідки США

Майже одночасно в усіх світових ЗМІ з'явилися дві резонансні новини. Перша: , які доводять-таки у цій історії наявність ракети, ЗРК "Бук", з якого поцілили у Боїнг, та російське походження цієї техніки. Проте є одна деталь, яка не дає мені спокою: американський посол розводить руками і каже, що ці дані є абсолютно секретними і оприлюднити їх, або, бодай, передати офіційному розслідуванню – неможливо.
Три роки тому, протягом тижня після катастрофи адміністрація тоді ще президента Обами озвучувала приблизно таку ж інформацію: маємо дані, проте не можемо їх показати. Наскільки мені відомо, у своєму проміжному звіті восени минулого року JIT посилається на ці американські дані, які так-таки і не були їм надані.
Очевидно, у такій серйозній справі Сполучені Штати зацікавлені у встановленні істини. Чому ж тоді вони відмовляються допомогти і вивести розслідування на серйозний рівень? Адже, на даний момент уся доказова база JIT складається з матеріалів із соціальних мереж та відеоблогів: фото і відео. Скільки б їх не було, але юристи зі всього світу солідарні: для суду це не докази, потрібно щось більш надійне, більш незаперечне, більш суттєве. Такими доказами можуть стати дані з радарів, якщо тільки США їх все ж таки надасть.
Є ще одна нелогічність у цій надмірній потайливості США. Можна зрозуміти, чому приховуються дані про конкретних осіб, причетних до цієї катастрофи, бо ця інформація може завадити слідству. Проте останні офіційні дані розслідування JIT однозначно стверджують, що Боїнг був збитий із ЗРК "Бук", тобто цей висновок комісія назвала остаточним, отже всі докази, стосовно цього факту можуть бути оприлюднені без будь-якої загрози розслідуванню.
Слідство триває вже третій рік, і кінця й краю не видно у цій історії. Тим часом небайдужі люди, друзі, родичі загиблих вже втратили надію на справедливість. Вони просто шанують пам'ять жертв: створюють меморіали, саджають дерева, їдуть у ті краї, де прожили свої останні хвилини їх матері, сестри, брати, батьки, кохані, діти…
Світла пам'ять жертвам рейсу MH17.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: падение Боинга 777,Крушение Боинг 777 под Донецком,Боинг-777
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.