Саакашвілі - "криша" злочинності в Україні

28 серпня 2017, 13:51
Власник сторінки
0
801
Саакашвілі -  криша  злочинності в Україні

Перебуваючи на посаді голови Одеської ОДА, М.Саакашвілі "відмазував" співробітників поліції за їх злочини.

В лютому 2016р. військова прокуратура Південного регіону звернулась до жителів Одеської області через звинувачення та погрози, які звучали на її адресу з боку голови обласної державної адміністрації М.Саакашвілі.

Як виявилося, в Чорноморську, поліціанти викрали громадянина, якого підозрювали у скоєнні злочину та 13-17 лютого 2016 року били і катували, вибиваючи з нього свідчення.  В ході обшуку, проведеного слідчими військової прокуратури, в приміщенні Чорноморського відділення поліції були знайдені троє людей зі слідами тортур, які дали свідчення про те, як їх катували поліцейські — вивозили в посадку, примушували копати могили, били. Також, під час обшуку були вилучені речові докази, в тому числі, знаряддя тортур. Проте, начальник поліції Одеської області Лорткіпанідзе заявив, що його підлеглі діяли правильно, оскільки люди, яких катували поліцаї, раніше притягувалися до кримінальної відповідальності і зараз підозрюються у скоєнні розбійних нападів. Саакашвілі, будучи впевненим, що він і його «друзі» є повноправними господарями в Одеській області, зробив заяву, в якій назвав обшук в Чорноморському відділенні поліції «шантажем і свавіллям», зробивши акцент на тому, що СБУ і військова прокуратура перешкоджають проведенню реформ. Незважаючи на прямі загрози з боку Саакашвілі, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження та оголосила підозру трьом співробітникам поліції.  

 Раніше, 27-го серпня 2015 року військова прокуратура затримала начальника міліції Одеси Олега Макуху під час отримання ним хабара в розмірі 20 тис. доларів. Макуха був довіреною особою Сакварелідзе і Лорткіпанідзе, і призначений на цю посаду за вимогою «одеських реформаторів», на чолі з Саакашвілі, в липні 2015 року.

Саакашвілі ніяк не відреагував на ситуацію, коли 23 травня 2016 року співробітниками податкової служби проведені незаконні обшуки в жилих приміщеннях громадян В’єтнаму, без дотримання процесуальних норм та з порушенням прав громадян.  Обурені громадяни звернулись до правоохоронців з вимого пояснень їхніх дій але пояснень не отримали, після чого провели мітинг. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Саакашвили,криминал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.