Саакашвілі = корупція!

27 серпня 2017, 13:38
Власник сторінки
1
1201
Саакашвілі = корупція!

До Вашої уваги перелік корупційних дій "борця з корупцією" М.Саакашвілі

1. Перебуваючи на посаді голови Одеської облдержадміністрації М. Саакашвілі знимав офіс під свою партію за адресою м.Одеса пер. Музейний, 4, офіс, с вартістю оренди - 5000 дол. на місяць. Приміщення належить одному із ключових спонсорів Саакашвілі - Борису Кауфману.

 17.05.2016 р. М. Саакашвілі, його заступник Соломія Бобровська, помічник губернатора О.Сорочан, голова Білгород-Дністровської райадміністрації М.Тітатрчук, глава Комінтернівського району Д.Наталуха, а також особистий фотограф і відеооператор Саакашвілі полетіли на економічний форум до Польщі на чартерному рейсі, який обслуговує фірма бізнесмена Бориса Кауфмана. При цьому, Саакашвілі заявив, сказавши, що літак прислали організатори конгресу. Оплату послуг за обслуговування в аеропорту Одеса (прийом літака, стоянка, заправка і т.д.) здійснила ТОВ "Аеропорт Хендлінг" (засновник - офшорна компанія "Ейрпорт девелопмент солюшнз"), яка належить Борису Кауфману.

2. Печерським судом Києва за наполяганням прокуратури прийняте рішення щодо арешту рахунків благодійного фонду "На благо Одеси", главою якого є права рука Саакашвілі Теймураз Нішніанідзе. Народний депутат України Д. Голубов оприлюднив інформацію щодо цього фонду - у документі, наданому грузинською хакерською компанією Хинкали.org, містяться факти корупції команди Саакашвілі, "розбазарювання" коштів фонду, які збиралися для захисту України. Благодійний фонд оплачував перельоти друзів губернатора, загальна вартість яких перевищує декілька десятків тисяч гривень, оплачував виступи співаків особисто для губернатора, купував елітні машини, оплачував передвиборну кампанію О.Боровика. Генеральна прокуратура вивчає два злочини:

1) серпень 2015 року - лютий 2016 року - за участю Нішніанідзе було привласнено 14 млн.грн. з благодійного фонду "На благо Одеси";

2) 2012 - 2013 рр. - заволодіння державними коштами у сумі 20 млн.грн., виділених на заміщення ПДВ також за участю Нішніанідзе.

3. 26 травня поточного року слідчими Генеральної прокуратури України і Київським управлінням СБУ проведені обшуки в кабінеті, будинку радника губернатора Одеської області Т.Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації благодійного фонду "На благо Одеси", главою якого він є. Т.Нішніанідзе висунуто обвинувачення, що перебуваючи на посаді Генерального консула посольства Грузії в Донецьку та Одесі при Януковичі, він за рахунок Консульства проводив фіктивні покупки у дорогих магазинах, відшкодовуючи собі ПДВ. За такою схемою Україні були завдані мільйонні збитки. Крім того, мова йде про витрату на особисті потреби коштів з благодійного фонду "На благо Одеси", які мали піти на реабілітацію воїнів АТО.

Народний депутат України Д. Голубов оприлюднив документи, надані грузинськими хакерами Хинкали.org, згідно з якими Саакашвілі витратив 4 млн. грн. на машини, 3 млн. грн. на телеканал "Інтер", 300 тис. грн. на бензин, книгу за 136 тис. грн. На думку ГПУ, дані факти є корупцією. Під час обшуку кабінетів Одеської ОДА Генеральна прокуратура вилучила чорнову документацію щодо незаконних фінансових операцій колишніми посадовими особами Генконсульства Грузії.

4. Нардеп України Д.Голубов оприлюднив документи, надані грузинськими хакерами Хинкали.org, згідно з якими Саакашвілі витратив 111 тис.грн. на фуршет в готелі "Бристоль", 300 тис.грн. на бензин, 4 млн.грн. на 6 авто.

5. 25 серпня 2016р. з Грузії в порт м. Чорноморська контрабандою було ввезено тютюнові вироби, згадано також про партію велосипедів, які були реалізовані на особисті потреби. За кошти, отримані від реалізації контрабанди через Одеську митницю Саакашвілі фінансується виборча кампанія власної партії в Грузії.

6. На брифінгу Народного депутата України Дмитра Голубова, він продемонстрував листи з Одеської ОДА із «проханням» перерахувати гроші в благодійний фонд, які потім витрачались на розсуд команди Саакашвілі. Оповідач вказав на публікацію грузинською хакерською організацією «Хінкалі» документів, що свідчать про розтрату коштів із фонду допомоги воїнам АТО.

7. М. Саакашвілі висловився про електронне декларування як про формальність  і   що ніхто не живе на свою зарплату. І у декларації Саакашвілі не вказує всі свої доходи, як і інші. У єдиному реєстрі державних декларацій Саакашвілі вказав об’єкти нерухомості загальною площею 7 тис 400 кв.м. в Грузії, а також 48 тис євро готівкою в 2015 році. Саакашвілі володіє земельними ділянками  в Грузії площею  6800 і 500 кв. м., а також житловим будинком 97 кв.м. Також задекларовано дуже дорогий годинник. На рахунках у банках має 57 тис.дол., 129 тис.950 грн.За рік задекларував 48 тис.євро готівкою, 57 тис. дол. в іноземних валютах 129 грн в українських банках. І це лише частина задекларованих доходів. Це і позволяє йому спонсорувати журналістів, які розхвалюють його.

8. Стиль життя губернатора Одеської області (фуршети вартістю в сотні тисяч гривень та обіди в дорогих ресторанах, а також резиденція в центрі Одеси і пентхауз у Києві) не відповідає розміру задекларованих ним доходів, особливо, враховуючи той факт, що Саакашвілі задекларував не все своє майно.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Саакашвили,коррупция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.