Фейки про Крим

08 серпня 2017, 11:34
Власник сторінки
журналист
0
316
Фейки про Крим

Пропаганда в масмедіа, хто каже неправду ЗМІ та навіщо вони це роблять?

Серпень, накращий період літа, тому саме час згадати літні фейки про Крим від “кремлівської пропаганди”.
    Час від часу російські ЗМІ намагаються переконати всіх, що світ визнав анексію Криму. Як доказ цього вони наводять приїзд “офіційних” іноземних делегацій на територію півострова. Хоча насправді такі делегації не були офіційними. Наприклад, одна із недавніх делегацій — американська делегація із представників громадської організації Центру громадських ініціатив. Цікаво те, що голова цієї організації має дружні відносини із президентом РФ В.Путіним і у своїх висловлюваннях постійно підтримує політику російського президента. А тому всі її заяви — не більше, ніж просто суб’єктивна думка, а не позиція держави.
    На деяких російських ресурсах повідомляють, що Україні загрожує засуха через прекриття Північно-Кримського водоканалу. На підтвердження цього вказано посилання на слова начальника відділу агрометеорології українського Гідрометцентру Тетяни Адаменко. Проте, якщо запитати саму Тетяну Адаменко, то виявляється журналісти російських видань “неправильно зрозуміли її слова” і виклали недостовірну інформацію.
    Часто на сторінках російських Інтернет-видань можна прочитати про “величезний наплив українських туристів”, які висторюються в чергу аби потрапити в Крим. Проте, за даними української Державної Прикордонної Служби, потік транспортних засобів на кордоні із Кримом посійно зменшується, а черги створюються штучно окупантами — працівниками Прикордонної Служби РФ.
    Низка кремлівських видань повідомляє, що П.Порошенко поручив підготовути законопроект аби вивести Крим із складу України.  Разом з тим, цитати президента України у тексті публікації немає. Насправді ж, П.Порошенко дійсно поручив внести зміни до Конституції України, щоб передбачити створення на території півострова національної територіальної автономії кримських татар. А про виведення  Криму із складу України мова взагалі не йде!
P.S. https://www.youtube.com/watch?v=Z1ez-P6uxRw
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Крим,фейк,окупація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.