Повернути підполковника Бойка!

28 липня 2017, 10:59
Власник сторінки
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
0
53

2 місяці ми не знаємо, де герой АТО...

Підполковник Національної гвардії, розвідник, донедавна - офіцер армійського спецназу Олександр Бойко отримав поранення 3 червня 2017 року під час бойового виходу в складі 6 осіб в районі Попасної… За словами його підлеглих, вони надали йому першу медичну допомогу, тягнули скількісь там метрів, але потім… Одним словом, на позиції повернулися всі, окрім командира.

Родичі Бойка, зокрема, дружина Світлана, не вірять свідченням підлеглих підполковника. Забагато не співпадінь, розбіжностей… А ще більше - білих плям у цій, м'яко кажучи, невеселій історії.

Отже, про зникнення Бойка повідомили значно пізніше. Чому?

Пошуковій групі, яка шукала підполковника, спочатку дали невірні координати для пошуків; місця поранення група так і не дісталася. Чому?

І чому залишили командира в «сірій зоні», куди виходила розвідгрупа? Чи не покривають підлеглі Бойка одне одного? Можливо, під час бойового зіткнення у Бойка випадково поцілив хтось зі своїх і тепер боїться відповідальності?

І головне: де він тепер і чи живий? Родичі військового скаржаться, що їм часто дзвонять і дають абсолютно протилежну інформацію щодо Бойка, яка, звісна річ, не підтверджується…

12 липня мати та дружина Бойка, а також автор цих рядків, брали участь в нараді в Адміністрації Президента щодо результатів пошуку розвідника. Під час зустрічі було домовлено про вихід нової пошукової групи за вже ніби вірними координатами. Родичі Бойка навіть скасували заплановану на 14 липня під АП акцію, аби та не зашкодила якимось чином роботі пошукової групи. Але протягом тижня група так і не вийшла… Доведені до відчаю рідні підполковника, а також волонтери, учасники АТО, активісти Всесвітнього руху патріотів України провели таки цю акцію, але вже 21 липня.

«Ми бачимо, що координації між силовими структурами, які беруть участь в слідстві - військова прокуратура, Нацполіція, СБУ, Нацгвардія - нормальної нема. Кожен діє за своєю інструкцією, ніхто не хоче увійти в ситуацію і проявити бодай якусь ініціативу. Тому ми просимо Президента Порошенка проявити політичну волю і змусити силовиків знайти спосіб, який дозволив би пришвидшити пошук! Щоб нарешті почали Бойка так, ніби це їх власний родич!», - у відчаї каже дружина Світлана.

Внаслідок акції рідних Бойка погодилися прийняти в Об'єднаному центрі з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції Служби безпеки України.

В СБУ пообіцяли посприяти пришвидшенню процесу слідства. В Службі безпеки також повідомили, що виходили на терористів так званої «лнр», але ті не підтвердили присутності у себе Олександра Бойка (ні як «двухсотого», ні в полоні). Хоча, за словами працівників Центру, бойовики можуть навмисне спростовувати присутність у них Бойка, адже поки що роздумують над ціною, яку вони можуть виставити на «торгах» за Бойка…

Коли готувався цей матеріал, до місця поранення Бойка мала вийти нова пошукова група.. Принаймні, це Світлані Бойко пообіцяли силовики та чиновники… Як буде насправді - невдовзі дізнаємось…

За матеріалами Агентства "Кримські новини"
Джерело: 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.