МРІЯ, ЯКУ ХОЧУ ВТІЛИТИ В ЖИТТЯ!

27 травня 2017, 21:45
Власник сторінки
0
56

Створення Національного парку України має стати важливим історичним, культурним, патріотично-пізнавальним фактором.

Ще у далекому 2003 році мною Миколою Степаненком, разом з видатним українським вченим, доктором хімічних наук, лауреатом Державної премії Юрієм Колесником була створена унікальна вітчизняна технологія, що відкрила широкі можливості для створення Національного парку визначних пам’яток архітектури України, на зразок «міні-Європи» в Брюсселі.

1 червня 2004 року можливості винайденої технології були продемонстровані на Всеукраїнський акції «Україна-дітям» в Палаці мистецтв «Український дім» Національного комплексу «Експоцентр України». З технологією, архітектурними макетами і скульптурами, виготовленими із композиційних матеріалів, ознайомилися керівництво держави та представники 19-ти іноземних посольств, акредитованих в Україні.

Яскраві, кольорові макети будівель та скульптури, до речі виготовлені школярами і студентами, одразу привертали увагу відвідувачів. Представлена на експозиції технологія викликала великий інтерес у професіональних митців. Технологія на основі вітчизняних матеріалів дозволяє створювати художні кольорові ударостійкі вироби, витривалі до атмосферних впливів, ультрафіолету, до впливу кислот та лугів, а експлуатація скульптур без ремонту і фарбування більше 100 років.

І що важливо: технологічний процес дешевше закордонних аналогів у 5 разів!!!

Україна є однією з провідних держав Європи за кількістю об’єктів культурної спадщини (близько 140000 – це майже в 2,5 рази більше, ніж у Польщі та удвічі більше, ніж у Росії). Ми успадкували надзвичайно цінні пам’ятки з минулого, деякі з них у кілька разів давніші за єгипетські піраміди.

Парк планувалося розбити у вигляді географічної карти України, в мініатюрі він відтворюватиме природний ландшафт, який органічно поєднається з макетами пам’ятків архітектури України, «мешканцями» парку стануть скульптури героїв національних казок та легенд України. Парк створюватиметься за ідеями та творчими доробками дітей та молоді. Важливо і те, що сучасну технологію було б передано до профільних навчальних закладів, це надає широку можливість в її використанні і вже сьогодні по всій Україні садово-паркова скульптура була б виразом нашої самобутньої національної культури, саме через яку ми і цікаві всьому світові.

Саме на виставці в Києві, спілкуючись з представниками іноземних дипломатичних представництв, народилася ідея створення «Парку Миру». Сама ідея полягає в обміні між собою національними парками країн-учасниць проекту.

Першим підтримав і змістовно доповнив проект Казахстан і особисто Президент Нурсултан Назарбаєв. Наводжу рядки з листа: «... його (проекту) реалізація сприятиме не тільки зміцненню культурних зв'язків між державами, а й розвитку творчих, інтелектуальних здібностей дітей країн-учасниць, відкриє широкі можливості міжособистісного і міжнаціонального спілкування».

Подальша історія України всім відома з її буреломними подіями, в яких президентам нашої держави було вже не до просування культурного і технологічного іміджу України.

Створення Національного парку України надасть можливість формування високого почуття патріотизму, ідейно-морального і естетичного виховання молоді, надасть можливість ознайомлення з сучасними технологіями та надбання досвіду молоді в практичній роботі. Будівництво такого парку має стати важливим історичним, культурним, патріотично-пізнавальним фактором.

Я не тільки не відмовляюсь від цього визначного проекту, а й берусь за нього з новими силами і ще з більшим натхненням.

З повагою Гетьман козацького руху України Микола Степаненко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Казахстан,парк,культура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.