Хто скаче – той тариф!!!

22 лютого 2017, 18:04
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
215
Хто скаче – той тариф!!!

У 2016 році комунальні тарифи змінювались щонайменше тричі: із 1 березня – на світло, із 1 квітня – на газ, із 1 вересня – знову на електроенергію.

Якщо українці видихнули з полегшенням і вважають, що більше тарифи не підійматимуться, то влада пропонує не розслаблятися та знову підіймає тарифи на електроенергію з 1 березня 2017 року.

На офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) зазначено, що з 1 березня 2017 року тарифи на електроенергію будуть зміненими, а саме збільшено з 107,5 коп. за 1 кВт*год. до 140 коп. за 1 кВт·год (без податку на додану вартість).В 2015 році ціна за 1 кВт*год. Складала 52,5 коп. за 1 кВт*год. Та піднялась  в вересні  - 65, 75 коп. за кВт*год. В 2016 році ціна на електроенергію зростала двічі, в березні – 82, 5 коп. за 1 кВт*год. Та у вересні – 107, 5 коп. за 1 кВт*год(без податку на додану вартість).Тобто виходить, що за час правління вже не «злочинної» влади Януковича, а нової «європейської» влади, ціна зросла в 3,5 рази!  

Цікаво, що при такій нестачі електроенергії, Україна в січні-червні 2016 року збільшила її експорт на 21,5% (на 386,881 млн кВт-год) в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - до 2 млрд 188,912 млн кВт-год.

            За січень 2016 року значно зросли ціни на овочі, так картопля подорожчала на 16%, або на 0,84 грн за кілограм. Це пов'язано з тим, що вона є основою нашого раціону як найдешевший продукт в Україні. Морква подорожчала на 9%, або на 0,36 грн, буряк на 8%, або на 0,30 грн. Капуста додала в ціні 8%, або 0,30 грн, а цибуля 4%, або 0,17 грн. Причини подорожчання полягають в підняття тарифів на опалення та електрику, тому що зараз на витрати зберігання це головні статті витрат на овочі.
            Уряд, закладаючи в Бюджет-2017 інфляцію в 8%, не розраховував на таке значне подорожчання продуктів і товарів вже на початку року, але темпи подорожчання такі, що ми можемо стати свідками проходження 8% -ї позначки, значною кількістю продуктів ще в кінці березня, тобто за результатами першого кварталу.
Що ж до боргу за комунальні послуги, то він продовжує неупинно зростати. Так, станом на кінець 2016 року українці заборгували більше 23 мільярдів гривень державі за комунальні послуги, це вдвічі більший показник, ніж рік тому. Борг за електроенергію склав 3,3 мільярди гривень, і, скоріше за все, що березневе подорожчання електроенергії погіршить ситуацію. 
Також наголошується, що в Україні вже 44% сімей отримують субсидії. А в деяких регіонах, наприклад, Тернопільській та Сумській областях, їх оформили понад 60% сімей. Тільки в 2016-м за субсидіями звернулося 7,4 млн домогосподарств, або на 25,5% більше, ніж в попередньому році.

Тому зараз, коли на головних вулицях міст України відбуваються акції протесту та незгоди з правлячою верхівкою, замисліться над тим, чи згодні ви жити по їх правилам і сидіти вдома, платячи в кишені багатіїв свої останні гроші та самовільно залазячи в боргову яму, з якої вже ніколи не піднятись, чи вже нарешті прийшов час висловити свою непокору та стійку громадську позицію. Український народ – це не стадо дурних баранів, яких можна стригти, як баранів. Ми – це сильна нація, незламна духом, ми і є влада, а не купка невігласів, які називають себе владою і засіли на Печерських пагорбах.

В країні відбувається тотальна декомунізація, але коли з’явилася «лампочка Ілліча» в містах і селах, їй раділи.

«Лампочка Порошенка» не світить – вона обпікає, обпалює і сліпить своєю дорожнечею. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: тарифи,електроенергія,підвищення тарифів на послуги ЖКГ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.