У селах по дрібницях але теж крадуть.

30 січня 2017, 20:19
Власник сторінки
0
54

Активісти вирішили скористатись законом за призначенням.

   18.01.2017 року в селі Майдан, Слов’янського району, Донецької області, вперше за двадцять років, мешканці села Майдан, колегіально оглянули приміщення комунального закладу культури села Майдан, за адресою вулиця Центральна 130. Огляд приміщень в Будинку культури села Майдан, відбувся за участю посадових осіб: начальника управління культури і туризму Донецької ОДА Певна А.В., депутата Слов’янської районної ради Панченко П.К., депутата Черкаської селищної ради Шелест Т.І., начальника відділу з питань культури та туризму Черкаської селищної ради Гавриш В.М. завідуючої Будинком культури села Майдан Оспіщева О.О. та старости села Майдан Шевченко Ю.М.

   Серед мешканців села Майдан, під час огляду приміщень Будинку культури 18.01.2017 року, були присутні Мати-героїня Мотузко Т.В., багатодітна-мати Тихонова В.І., багатодітна-мати Туркіна Ю.В., Тихонов В.В., Туркін Г.О., Тихонова О.В., Барбанова С.І., Тютюнник О.О. та інші громадяни.

   Оскільки Будинок культури села Майдан від самого початку свого існування та у відповідності до ст. 13, 140, 142 Конституції України та до ст. 60 і Розділу V п.10 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» № 280/97-ВР від 21 травня 1997 року, - є комунальною власністю всіх мешканців села Майдан і є комунальним закладом культури територіальної громади села Майдан, то під час колегіального огляду приміщення комунального закладу культури села Майдан, за адресою вулиця Центральна 130, присутніх мешканців села Майдан, в першу чергу, цікавив стан Будинку культури і наявність і збереження майна в середині самої будівлі Будинку культури села Майдан. А з оглядом на той факт, що протягом тривалого часу, а саме не меньше як десять років громада не мала можливості доступу до спортивної кімнати та до технічних приміщень Будинку культури села Майдан, - була гостра необхідність в проведенні колективного огляду і відеофіксації стану цих приміщень.

   В підсумку за результатами огляду приміщень Будинку культури села Майдан було встановлено і зафіксовані факти суцільного безладу та розкрадання інфраструктури Будинку культури, відсутність центральної люстри в концертному залі, відсутність кінопроектора і акустичної системи для великого залу, був відсутнім електропривод для розсувних штор на великій сцені, відсутня система світломузики в концертному залі, відсутні ударні інструменти і музичні інструменти, викрадене обладнання електричного щита на головній сцені, зрізані і вкрадені чавунні радіатори батареї у всіх приміщеннях, відсутні народні костюми, відсутні штанги і гантелі зі спортивної кімнати та розламані спортивні тренажери, відсутній більярдний стіл, поламані відкидні стільці у великому залі, багато зрізаніх світильників в технічних приміщеннях та вибітих вікон в Будинку культури села Майдан, відсутні 14 (чотирнадцять) жовто-блакитних прапорів на міні підставках які були зроблені особисто мешканцями села Майдан.

   З огляду на значну недостачу лише одних тільки радіаторних батарей (ціна одного чавунного радіатора може скласти до 1000 грн.), а їх було вкрадено від десяти штук і більше, то збитки які були нанесені комунальній власністі громаді села Майдан, лише на розтраті радіаторних батарей, вже складають до 10 тис. грн.

   На даний момент у мешканців села Майдан немає можливості в складанні детального списку всього інвентарю та обладнання Будинку культури села Майдан, оскільки жодного разу ані завідувач Будинку культури, ані посадові особи Прелесненської сільської ради, а наразі і посадові особи Черкаської селищної ради не проводили повної щорічної звірки по інвентаризації Будинку культури села Майдан та не доповідали і не звітували перед територіальною громадою села Майдан про стан речей і про збереження комунального майна Будинку культури села Майдан.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.