Коней - в стойло, або чому автомобіль став розкішшю

16 листопада 2016, 12:06
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
78
Коней - в стойло, або чому автомобіль став розкішшю

Ціна на нафтопродукти набагато перевищує купівельну спроможність споживачів, які за останні два роки правління пані Гонтарєвої стали втричі бідніші.

Ціна на нафтопродукти набагато перевищує купівельну спроможність споживачів, які за останні два роки правління пані Гонтарєвої стали втричі бідніші. Дизпаливо вже майже зрівнялось в ціні з бензином. Європеєць щоденно для своїх потреб витрачає до 12%(максимально!) своїх доходів, то в нас це число перевищило 67% доходів.

Єдиний цивілізований метод регулювання чи впливу цін – це є «ресурсна інтервенція» на ринку. Так, як Національний  банк України може впливати на курс гривні, за рахунок валютної інтервенції на ринку, таким чином будь-яка держава може ринковим методом цивілізовано впливати на ціноутворення на ринку, міняючи відношення «попит-пропозиція». Для чого робиться паливна інтервенція на ринку? Для того, щоб поміняти ціну достатньо сьогодні на ринок «викинути» 20-30 тисяч тонн того чи іншого продукту за демпінгованою ціною, яку встановлює держава. Але, нажаль, такого стабілізаційного фонду держава немає. Один раз була спроба, ще при Януковичі, створити такий фонд, вони думали, що вони наживуть грошей, розкрадуть його і все буде «нормально», насправді цим займалися люди непрофесійно, як завжди, вкрали ще до того, як заклали і на тому вся історія закінчилась нічим. На сьогоднішній день в українського уряду, немає жодних цивілізованих механізмів регулювання ціни та інститутів, які б цим займались.

Кількість нелегальних АЗС набагато більша за кількість легальних. За підрахунками влади, через нелегальні АЗС держава втрачає 220 мільйонів гривень кожного дня. Цей бізнес набагато прибутковіший, ніж продаж зброї, наркотиків та нелегальних медикаментів. Якщо взяти одну компанію, яка хоче поставити легальний газовий модуль і нелегальний, то легальна АЗС коштуватиме сьогодні від 350 - 500 тисяч доларів, включаючи проект, узгодження проекту документації, отримання всіх дозволів та постановка на облік в фіскальній службі.

Якщо поставити нелегальну АЗС, яка частіше за все виглядає як безфундаментна новобудова(МАФ) з нелегальним підключенням до стовпа з електрикою, коштуватиме 20 тисяч доларів. Нелегальна автозаправка окупається за 3-4 тижні. В Києві сьогодні працює 300 нелегальних АЗС і жодного власника ще не було притягнуто до відповідальності. Що в газі, що в нафтопродуктах, що в решті ринку, відсутня політична воля щодо ліквідації корупційних схем сірого ринку. Також продуктовий ринок значно залежить від логістики, тому підвищення цін на паливо в свою чергу впливає й на ціна на всі товари масового вжитку та погіршення життя всього населення.

Мабуть це комусь дуже вигідно, адже кошти течуть в певні кабінети і цей потік ніхто не захоче перекривати.

Окрім того зростаючий курс долару не дає підстав сподіватися на зменшення ціни на пальне (та не лише на нього).

Отже «залізний кінь» вчергове доводить слова з однієї відомої пісні «Это не я имею машину, это она имеет меня…»

Одне радує, що медики переконують в користі піших прогулянок…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.