SOS: В Ізюмі штучно знищується дитячий будинок

02 листопада 2016, 21:51
Власник сторінки
журналист
0
88
SOS: В Ізюмі штучно знищується дитячий будинок
З вихованцями Дитбудинку змішаного типу міста Ізюм.

Керівництво міста Ізюма, що на Харківщині, вирішило поставити жирний хрест на ізюмському Дитячому будинку змішаного типу.

Дитячий будинок змішаного типу міста Ізюм проіснує лише до кінця 2016 року. На 2017 рік на заклад уже не закладено фінансування. Декілька вихованців дитбудинку будуть в прийомних родинах, ще частину відправлять до дитбудинків міста Харків, а ще для частини малюків створять дві, без жодних належних умов та фахівців, так звані "цілодобові" групи при ізюмському дитсадку №13.
Автором, вищеописаної "вакханалії", є заступник Ізюмського міського голови з гуманітарних питань Володимир Мацокін, якого повністю підтримує Ізюмський міський голова Валерій Марченко.
Такий крок чиновники пояснюють як браком коштів, так і "єврокурсом", згідно якого дитбудинки мають залишитися в минулому. Але тут напрошується цілком логічне питання до ізюмського міського голови та його заступника: "Вам не соромно щосьрозповідати  сьогодні про брак коштів на фінансування дитбунку на фоні того, що ви пороздували чиновницькі апарати (створено додатково 300 робочих місць в ряді установ та організацій міста), працевлаштовуючи "своїх"? Ви за чий рахунок утримуєте своїх "кумів" та "сватів"? Виходить, що за рахунок ліквідації дитбудинку...
Ну і щодо так званого "єврокурсу" на ліквідацію дитбудинків: курс звісно хороший. Я лише "ЗА"! Але! Спочатку створіть належні соціальні умови на його реалізацію!
Депутати Ізюмської міської ради від партій "Відродження", "Нова Держава", "Наш Край", "Батьківщина", "Пенсіонерів", "Блока Петра Порошенка" - по відношенню до дитбудинківської біди демонструють вкрай дивну позицію. Їм попросту все одно на дитячі долі. Але хто всім їм дав право калічити життя цих маленьких людей?
Таку чиновницьку позицію, по відношенню до Дитячого будинку змішаного типу міста Ізюм, його вихованців та колективу - вважаю злочинною та недопустимою.

P.S. Це крик душі, друзі! Будучи свідком того, як купка "паразитів" нищить моє рідне місто, рука уже тягнеться до кобури, а не до написання скарг, заяв чи судових позовів...
Висловлюю щире сподівання, що мою статтю прочитають небайдужі українці, депутати Верховної Ради України, чиновники, правоохоронці, які нарешті звернуть увагу на те, що коється в моєму рідному місті та посприяють припиненню беззаконня.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.