Правда про солодку брехню

01 листопада 2016, 19:56
Власник сторінки
0
577

Війна на сході України поділила нашу державу не лише так званою «лінією нуль»… себто лінією зіткнення.

Поділилась і свідомість та сприйняття людей. Українці Донбасу, якось за лічені дні стали поділені поняттями «до» і «після». Так мало ми знаємо про те, як живуть громадяни на тимчасово окупованих територіях. Об’єктивна інформація просто не виходить на зовні. Відкриваючи численні сайти ОРДЛО, відчуваєш себе в Радянському союзі. Той, хто жив в ті часи мене зрозуміє. Стиль радянської цензури, яка до 90 років минулого століття, коли людям в голодних чергах за цукром намагалась пояснити про здобутки перебудови. Так і тут. Пафосні заголовки. Але… черги на пропускних пунктах, та мешканці окупованого Донецька, що в прифронтових містечках, таких як Волноваха виносять все, що є в магазинах. Так що ж робиться там… за «паребріком»? ми не переслідуємо ціль спотворити факти. Все що написано ґрунтується на документах, що передали нам співвітчизники «звідти».

         Направду дивно було тримати в руках в руках квитанцію за оплату тепла з погрозами. Погодьтесь оцей червоний штам поперек віддає якимось КДБшними документами. Для скептиків відразу зауважимо, що прізвище та ім’я людини, власне, як і суму боргу, ми заретушували навмисно. Адже за цими ознаками, можна «вирахувати» лояльну до України людину. А що таке підвали ОРДЛО вже широко відомо.

         Та й взагалі, для пересічного українця подібні погрози просто незрозумілі. Бо незважаючи на значний ріст комунальних платежів в нашій державі розроблена ціла система соціального захисту населення. От наприклад незважаючи на дворічну агресію уряд знаходить можливість виплачувати субсидії, та надавати пільги. Але жодного разу не погрожує покаранням за прострочені платежі.

Псевдо інформаційні сайти ОРДЛО часто стверджують, що в квазіреспубліках чимало вакансії. Перспективи кар’єрного росту та високі зарплати. От подивіться на витяг з оголошеннями про вакансії. Не дивуйтесь, зарплата вказана дійсно в рублях а не гривнях. Найдорожча посада це головний інженер – майже 10 тисяч рублів. Для прикладу в Москві, за даними Інтернет  агентства вакансій заробітна плата медсестри-регістратора в клініці де потрібно заповнити вакансію 30 000 рублів(!) От таке скромне порівняння процвітання. Ну я вже скромно мовчу про перелік самих вакансій. Тут можна бути і робочим з обслуговування споруд, і прибиральником технічних приміщень… коментарі зайві.  

Однак покращень, щодо зарплат не передбачається. Адже в самих геоутвореннях іде впертий перерозподіл майна. Тобто первинне накопичення капіталу. Робиться за принципом відомого кіногероя Попандополи «Було ваше стало наше». А на підтвердження от таке фото з оголошення на Покровському ринку Донецька. Якщо витратити трохи часу то стане зрозумілим, що за ширмою нібито «державної організації ДНР» стоїть збагачення лише однієї людини – Захарченка, який одним підписом перепідпорядкував всі ринки собі.

         Отже і виходить, що в окуповану частину Донбасу повернулись старі радянські часи, що правда в найгіршому їх виконанні. Уявіть собі рівень корупції, якщо на кілька районів окупованої Донецької області вже створено 21 (!) так зване міністерство. Які не можуть запропонувати обманутим та заляканим людям нічого крім прапороносних святкувань, та бравурних розповідей у пресі. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ДНР,ЛНР,ДНР новости сегодня,ЛНР новости
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.