Чергова річниця Євромайдану відзначається рекордною міграцією українців

28 жовтня 2016, 11:49
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
141
Чергова річниця Євромайдану відзначається рекордною міграцією українців

Підходить третя річниця Евромайдану, або так званих подій, які отримали назву «Революції гідності».

Це події, які могли б змінити все, які  подарувавши віру та надію у краще майбутнє українців, розставила все по своїх місцях. І де ж тепер ті, хто стояв і боровся? Де ті, хто найбільше кричав «Слава Україні!».  Відповідь – більшість із них - за кордоном. Сьогодні все більше зменшується кількість населення України і не лише через смертність, але й тому, що більшість виїжджає з країни, а деякі навіть назавжди.

Всеукраїнська асоціація компаній з  міжнародного працевлаштування  за допомогою соціологічної групи «Рейтинг» провела соціологічне дослідження міграційних настроїв населення. Так, в опитуванні взяли участь понад 2000 людей з різних областей країни старше 18 років.

40% респондентів збираються поїхати працювати за межі України. Проте лише 30% розглядають можливість зміни країни проживання. Для української економіки вісім мільйонів заробітчани за останні 5 років інвестували в Україну 35 мільярдів доларів. У 2013 році Національний банк України зафіксував рекорд переказів – близько 8,5 мільярдів доларів. Ця сума більша за сукупні іноземні інвестиції в нашу державу. Більшою мірою виявили бажання поїхати за кордон на постійне місце проживання або на роботу мешканці Західного і Центрального регіонів, чоловіки, люди віком 25-30 років, з вищою освітою та достатньо високим рівнем доходів.

Основні причини бажання виїзду за кордон на постійне місце проживання – отриманння кращих умов життя, бажання забезпечити краще майбутнє для дітей(41%), відсутність гідної роботи в Україні(32%).

Сфера міграції переважно перебуває в тіні. В Україні на ринку міжнародного працевлаштування переважають компанії(90%), які діють не в межах будь-якого законодавства, а займаються тим, що обманюють українців і порушують чинне законодавство України. Фактично кожен 9 українець, який виїжджає на кордон через ці компанії,  робить це нелегально, без документів, дозволів, віз  та запрошень на роботу. Таке неофіційне працевлаштування тягне за собою повну незахищеність як за межами України, так і в Україні, адже ці люди не стають на консульський облік, адже їм це просто не вигідно Так, вони порушують чинне законодавство.

Більше половини польських роботодавців зацікавлена в українських працівниках, - заявляє Польсько-українська господарча палата. Польща зацікавлена в українських працівниках, оскільки в польських фірмах є певний кадровий дефіцит. Адже поляки виїхали далі від своєї країни і поїхали до більш розвиненіших країн, ніж Польща. Загалом, близько 60% польських роботодавців зацікавлені саме в українцях, як робочій силі.

Українці, як  робоча сила дешевші в оплаті праці, працьовитіші та зрцчніші, адже легко вивчають польську мову. Серед вихідців із України — особисті лікарі шести президентів США, винахідник інтернету Леонард Кляйнрок, командувач військ НАТО в Європі Веслі Кларк та засновник знаменитої кінокомпанії “ Metro-Goldwyn-Mayer ”.

За рівнем IQ в Європі Україна посідає друге місце, а серед винаходів наших співвітчизників є гелікоптер, гасова лампа, індекс, ракетний двигун, перший супутник Землі, рентген, кінескоп, компакт-диск, електричний трамвай, вміння комп’ютера розпізнавати обличчя та багато іншого.

Чому ж тоді ці винаходи дістаються іншим країнам? Тому, що наша країна не зацікавлена в розвитку нових технологій, інвестуванні грошей в виробництво чогось дійсно корисного і нового із закритим циклом виробництва.

Тоді, коли влада нещадно розкрадає державний бюджет під лозунгами «реформ» та «антикорупції», українці вимушені тікати з України для можливості реалізації себе та своїх дітей. Тому,  за що боролись?  Отже,  чи не краще реалізовувати себе в своїй рідній державі, щоб приносити їй користь та збагачувати економіку? А влада – явище змінне, яке при правильно розставлених пріоритетах та грамотному суспільному контролі зможе відродити країну за для того, аби вся Європа та світ рівнялись на Україну.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: трудова міграція,міграція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.