Молодих держслужбовців чекають гарні перспективи

26 жовтня 2016, 17:52
Власник сторінки
0
636
Молодих держслужбовців чекають гарні перспективи

21-23 вересня 2016 року ВМГО «Спілка молодих державних службовців України» (СМДУ) виступила доповідачем на VIII щорічних Рішельєвськіх академічних читаннях, що проходили в Одесі

на базі Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Цього разу тема читань була така: «Актуальні питання впровадження нового законодавства про державну службу».

    ході читань відбулися робочі зустрічі проф. Лопушинського І.П. із Головою Національного агентства України з питань державної служби д.політ.н., професором Ващенком К.О. та Мельником В.І. – начальником Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, АРК та м. Севастополь, у ході яких, зокрема, обговорювалися питання підготовки протягом 2016-2017 навчального року фахівців за новою спеціальністю 074 «Публічне управління та адміністрування», а також працевлаштування випускників 2016 року, що навчалися за денною формою.

Одним з основних питань, які підготували для обговорення на читаннях, стала проблематика оновлення керівного складу державних установ молодими кадрами з європейським способом мислення.

У вступному слові доповідача СМДУ зокрема зазначалося: «За часи незалежності України спроби активізувати молодіжну участь неодноразово сприймалися як державними установами, так і громадськими організаціями за підтримки міжнародних організацій. Якщо проаналізувати розвиток моделі реалізації державної молодіжної політики в Україні, то можна стверджувати, що вона знаходиться в процесі трансформації. Разом із цим, усе більше дослідників звертає увагу на взаємозв'язок між рівнем вирішення проблем молоді і її участю в процесі прийняття та реалізації державно управлінських рішень. Розвиток молодіжної участі й "компонент молоді" у суміжних політиках покладені в розбудову оновленого рамкового Європейського співробітництва в молодіжній сфері (на період 2010—2018 років) для побудови найбільш конкурентоспроможної та наукомісткої економіки у світі. Наше спільне завдання – надати молодим держслужбовцям всіх умов для кращої реалізації себе на державних посадах, забезпечити гідний стимул для їхньої діяльності на підставі патріотизму, сумління і усвідомлення власної державотворчої ролі» - зазначено в доповіді. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.