Щодо пожежі на телеканалі Інтер.

05 вересня 2016, 11:58
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
221
Щодо пожежі на телеканалі Інтер.

«Якби довелось обирати: влада без газет або газети без влади, - я б не роздумуючи обрав друге» - Томас Джефферсон( Президент США).

Щодо пожежі на телеканалі Інтер.

«Якби довелось обирати: влада без газет або газети без влади, - я б не роздумуючи обрав друге» - Томас Джефферсон( Президент США).

4 вересня, орієнтовно о 16.30 озброєна група людей в складі близько 15 осіб увірвалася в будівлю по вул. Щусєва, 26, в якій знаходиться компанія «Національні інформаційні системи».

Нападники зробили кілька пострілів і підпалили будівлю.В першу чергу, хочу висловити своє обурення з тих подій, які відбулися. Надзвичайно брутальні дії як осіб, які причетні до цього, так і осіб, які інспірували ці події. Останнім часом те, що відбувається в Україні - гірше, ніж 1937 рік в Радянському Союзі. Ми бачимо масований наступ на адвокатуру, яка захищає права і свободи людини і громадянина. Такого наступу, і це можна бачити з інфографіки, яку представили на засіданні комітету захисту прав адвокатів, не було навіть за часів Януковича. Тобто крива скарг адвокатів, щодо втручання в їх діяльність невпинно зросте в так званий "європейській" країні, яка, начебто, перемогла диктатуру, хоча насправді, останні події свідчать про те, що ми привели іншу, ще гіршу диктатуру, до влади. Такий брутальний наступ на свободу слова, починаючи з обшуків, і те, що відбувалось на каналі "Інтер" - надзвичайне дикунство і варварство. Але ідіоти, тому, що по-іншому не скажеш, які не здатні боротися інтелектом, переходять на силу. Влада не може боротися інтелектом і переходить на силу, тому що понабирали, мяко кажучи, низькоінтелектуальних людей і тепер, немає кому протипоставити себе в дискусії з телеканалом «Інтер» і низько інтелектуали використовують виключно грубу фізичну силу. Проте не варто забувати, що стосовно них також може бути задіяна груба сила. Варто згадати теракт щодо французького щотижневика Шарлі Ебдо 7 січня 2015 року. Утиски свободи слова є неприпустимими в сучасному демократичному суспільстві, адже це показник зрілості та мудрості як суспільства, так і влади. Як казав Уінстон Черчіль : «Пресу легше задавити, ніж задобрити».

Хотів би звернутись до журналістів телеканалу «Інтер» : Тримайтесь в Вашій боротьбі! Не здавайтесь. Я неодноразово працював і був в цій будівлі, і сподіваюсь, що ще не раз буду співпрацювати з журналістами цього телеканалу. Хотілось би відмітити високий рівень їх професіоналізму, об’єктивності у висвітлені багатьох подій. Окремо зверну увагу на те, щоб працівники телеканалу, разом з керівництвом, слідкували за діями нової поліції, адже окрім того, що вони охороняли згорілий солом’янський суд, вони ще й приробили ноги ноутбуку, тому варто спостерігати за всім технічним обладнанням і цінними речами. Окремо варто перевірити будівлю, так як з урахуванням того, що деякі люди, причетні до діяльності поліції «мають зуб» на телеканал «Інтер», зрозуміло, що потрапивши туди без працівників щось може бути закладено до будівлі. Це теж варто перевірити, адже спочатку серед техніки і апаратури буде важко помітити сторонні предмети. Залишення посеред Києва протитанкової міни під час того, як відбувається саміт G-20, я переконаний, що лідери великої двадцятки, отримавши повідомлення з України про підпал телеканалу «Інтер», будуть просто шоковані і жоден із них не зможе уявити, щоб в його країні, в центрі столиці, був спалений офіс центрального телеканалу. 17 вересня 2000 року був вбитий засновник та перший головний редактор інтернет-газети «Українська правда», жуналіст Герогій Гонгадзе.

5 липня 2014 року, невідомі напали та розтрощили  офіс редакції газети «Вести» за проросійську направленість.

16 квітня 2015 року – вбивство Олеся Бузини – українського публіциста, есеїста, телеведучого. Був застрелений біля власного будинку.

26 квітня 2016 року в Савіка Шустера забрали ліцензію на роботу в Україні та позбавили права на роботу.

20 липня 2016 року – загинув журналіст Павло Шеремет, в результаті вибуху автомобіля 0 7:45 на вулиці Богдана Хмельницького.

Це лише ті резонансні справи порушення свободи слова та тиску на журналістів, які відомі суспільству, проте є безліч випадків погроз, втручання та перешкоджання журналістській діяльності, які замовчуються.

Влада не здатна сприймати критику і фактично замість того, аби відповідати на
 критику, підбурює суспільство, а в суспільстві, в свою чергу, є велика кількість 
неадекватних людей, які не здатні приймати самостійно рішення, а, нажаль, 
виключно слухають деяких недалеких політиків. Щодо заяв деяких недолугих 
осіб, про те, що «Інтер» сам себе підпалив, хочу сказати, що якщо вони звикли 
«самі з собою», то це не означає, що навколо такі самі збоченці, як і вони. «У 
мирний час цензура існує лише для того , щоб приховувати темні справи держави» 
(Джорж Селдес – американський письменник і журналіст).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.