ДЕНЬ ВМС УКРАЇНИ

01 липня 2016, 13:52
Власник сторінки
1
577
ДЕНЬ ВМС УКРАЇНИ

Наближається чергова річниця Військово-Морських Сил України. Військово-морські сили (флоти) завжди були, є і будуть гордістю любої поважної держави. Сама їх наявність є ознакою повноправності й сувере

Україні сьогодні нав’язано підлу гібридну війну, перший і неочікуваний удар якої як раз і прийшовся по її Військово-Морським Силам, дислокованим у Криму. Якби не російська анексія Криму, то, напевно, штаб ВМС України не опинився б в Одесі. Тому нещастя допомогло, що саме Одеса справедливо стає повноправною столицею майбутнього потужного Військово-Морського Флоту України.

Вже вирішено на урядовому рівні питання про надання будівель для розміщення штабу сьогоднішніх ВМС України та організації фінансування цього процесу. Держава проводить ремонт тих військових суден, що вийшли з Криму і які російська держава-агресор навмисно пошкодила. Будуються сучасні нові плавзасоби для ефективної організації берегової оборони. На порядку денному розширення діяльності в Одесі військово-морського ліцею та академії. Успішно завойовує свого телеглядача телестудії ВМС України. Доречно нагадати, що громадяни чекають й на широку діяльність радіо ВМС, спочатку, хоча б по всьому чорноморському узбережжю України.

Пересічний громадянин України з нетерпінням чекає на появу у ВМС невеликих за тоннажем фрегатів та корветів, а також швидкісних ударних ракетних катерів побудованих на вітчизняних верфях. Ударні ракетні катери, особливо створені за технологією «стелс», невеликий за тоннажем, але маневровий та потужний за озброєнням новий український Військово-Морський Флот, адаптований у своїй діяльності до стандартів НАТО, буде ефективною асиметричною відповіддю російському агресорові з його давно застарілими кораблями.

Має право на втілення в життя й ідея будівництва міні-підводних човнів. Вона слушна та перспективна, особливо коли проекти цих човнів будуть технологічно передовими з можливістю ефективного використання малих маневрових човнів на глибинах до 50-ти метрів, а зручні місця дислокації для таких човнів – це справа наживна.

Стратегія українського підходу до будівництва ВМФ – це швидкість, передові технології, що дозволяють завдати ворогові раптового неочікуваного удару, а також вірний баланс малого тоннажу та ударного потенціалу. Такий підхід підніме авторитет не тільки самих ВМС України, але й всієї української держави, черговий раз підкреслюючи, що вона не просто морська держава, а воєнно-морська.

Головне надбання любого флоту – це люди, що самовіддано несуть свою нелегку вахту. Особовий склад ВМС України разюче змінився, поповнився новими людьми, у яких патріотичні переконання не розходяться з ділом. Саме вони реалізують амбітний український національний проект – відродження українського Військово-Морського Флоту.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ВМС Украины,ВМС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.