ЗАВДЯКИ КОМУ НАСПРАВДІ ЗВІЛЬНИЛИ НАДІЮ САВЧЕНКО

10 червня 2016, 17:07
Власник сторінки
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
0
251

Про ніби то "допомогу" Медведчука у звільненні Савченко

Після звільнення Героя України Надії Савченко з російського полону ряд українських чиновників, зокрема, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, відзначали роль керівника так званого «Українського вибору», кума Президента Росії Віктора Медведчука в досягненні результату із визволення Надії.

Тим не менш, так може вигляди лише зовні. Після того, як ряд політиків і громадських діячів озвучили ідею обміну Савченко не на ГРУшників з РФ, а власне на самого Медведчука, після того, як депутати з міжфракційного об’єднання «Наступ» почали звертатися до СБУ та Генеральної прокуратури з вимогою арештувати Медведчука, після того як рух «Вільні Люди» провів ряд гучних акцій і врешті змусив Печерський суд зобов’язати ГПУ відкрити кримінальне провадження проти кума Путіна, Медведчуку нічого не лишалося, як схилити президента Росії до варіанту швидкого обімну української льотчиці на російських військових. Таким чином Медведчук сподівався отримати індульгенцію від української влади. 

При цьому мало хто говорить, що саме Медведчук «нашепотів» Юлії Тимошенко ідею взяти Савченко першим номером списку «Батьківщини», аби підняти рівень торгів за нашу полонянку (цю інформацію можна знайти в ЗМІ, її опосередковано підтверджують люди, що мають відношення як до органів влади, так і до правоохоронних структур). Лідер «Українського вибору» сподівався використати Савченко і вибити в української влади за «особливий статус» для Донбасу, тобто фактичне утворення аналогу «Республіки Сербської», яка існує в складі Боснії та Герцеговини. Але не так сталося, як гадалося: в 2015 році силами вояків АТО в полон було взято російських диверсантів, процес отримав публічний розголос, а громадськість наполегливо стала добиватися арешту Медведчука. Коли для кума Путіна запахло смаженим, той умовив свого «патрона» фактично виконати те, що вимагала громада: обміняти себе на Савченко. 

А фактично, звільнення Савченко стало можливим завдяки діям українських активістів.

І навряд чи хтось, окрім чиновників, згоден пробачити Медведчуку його підривну діяльність через так звану «активну участь» (а фактично – боягузливого умовляння Путіна не допустити свого ув’язнення та арешту майна) в перемовинах по Савченко. 

Ми, вільні люди, патріоти України, і далі будемо добиватися притягнення адепта «федерастізації» Медведчука до відповідальності за скоєні ним злочинні діяння проти територіальної цілісності України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Надежда Савченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.