Грузія - гарний приклад для наслідування

23 лютого 2016, 23:20
Власник сторінки
2
67

Українська делегація здійснила візит до Грузії

                Грузія гарний приклад для наслідування

                   

  12 лютого в інформаційному агентстві «УНІАН» відбулася прес-конференція на тему «Що повинна зробити українська влада для впровадження ефективних реформ за прикладом Грузії?» за участі радника посла Грузії Георгія Закарашвілі, народного депутата України Віталія Купрія та депутата Запорізької обласної ради від партії «УКРОП» Ярослава Гришина.

   Цього тижня представники партії «УКРОП» на запрошення посла Грузії Михеїла Куклебі відвідали Тбілісі. Під час візиту українська делегація ознайомилася з успішним грузинським досвідом у проведенні реформ у сферах комунальних послуг, землекористуванні, медицині та поліції. Делегати відвідали Міністерство внутрішніх справ Грузії, Мерію Тбілісі та парламент Грузії.

   «Ми всі хочемо ефективних реформ у нашій країні. Нам хотілося побачити на власні очі, який досвід ми можемо перейняти в Грузії. Країна продовжує потужний рух інтеграціїї в ЄС. У зв'язку із зміною влади там триває процес оновлення, проводиться багато реформ»,- зазначив народний депутат України Віталій Купрій. Тепер грузини можуть самостійно обирати мера, хоча раніше його обирали місцеві ради. Також проводяться потужні медичні реформи: у Грузії було створено безкоштовне медичне страхування для всіх громадян. Удосконалена пенітенціарна система, яка завідує виконанням кримінальних покарань, накладених на громадян відповідно до закону. Було збільшено кількість мінімальних квадратних метрів для утримання засуджених. Дуже вразила робота поліції, цей орган там активно розвивається. Навіть, якщо людина за кермом не має з собою жодного документа, а поліцейський хоче перевірити її особистість , він просто вбиває в спеціальний пристрій прізвище та ім'я і бачить всі дані про людину. У Грузії все робиться в електронному вигляді і кожен громадянин має змогу онлайн слідкувати за тим , як і куди витрачаються кошти з держбюджету. Стосовно судової реформи, то в Тбілісі існує єдиний суд, який розглядає господарські, цивільні та адміністративні питання і не має ніяких районних судів. Наш суд і грузинський – це небо і земля.

      Саме такий досвід потрібно впровадити в Україні. Нам є чого повчитися у цієї країни , яка зараз дуже вийшла вперед і за такий короткий час так стрімко підняла свою економіку. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.