Ніч перед Різдвом, або вечори у Верховній Раді

25 грудня 2015, 11:44
Власник сторінки
Communication group
0
49

Тиха, свята ніч спадає на землю. Християни західного обряду чекають на велике чудо – народження Сина Божого.

Але крім того цієї ночі найбільше розгулюється всяка нечисть. Ще Микола Гоголь писав про це у своїй повісті «Ніч перед Різдвом».
У Верховній Раді депутати вирішили приймати бюджет саме у цю ніч. За законом документ мав би бути поданий ще 15 вересня. Тоді б усім вистачило часу для аналізу та обговорення – урядовцям, депутатам, громадським та партійним діячам, громадянам. Уряд цю норму закону обійшов і подав кошторис країни під кінець року.
Після кількатижневих баталій проект бюджету раптом почав влаштовувати депутатів. За проголосували представники Народного Фронту та БПП, що зрозуміло. Але що ж змінилось в логіці дій фракції Радикальної партії та групи «Відродження»? Це залишиться риторичним запитанням, хоча факти з часом можуть виринути. Особливо цинічною є поведінка пана Ляшка. Ще вдень він жорстко критикував проект бюджету. Казав, що голосувати за нього це злочин проти українського народу.
Прийнятий бюджет не є бюджетом економічного зростання. Замість того, щоб знижувати податки, депутати їх підвищують. Плодять нові побори. Питають, де ж брати гроші на дохідну частину? Для цього й існують міжнародні фінансові інституції, щоб покривати дефіцит бюджету. А ще пошукайте на офшорних рахунках своїх хазяїв-олігархів.
Прийнятий бюджет не є соціальним. Він не забезпечує підвищення соціальних стандартів, а лише їх індексацію по відношенню до прогнозованої інфляції. Це при тому, що реальна інфляція буде більшою. Крім того, значно скорочено асигнування на освіту, медицину. Ось як депутати «цінять» своїх виборців.
Крім бюджету у ніч перед Різдвом прийнято ще чимало законів, які не обговорювались відкрито. Напевно ці документи й стали предметом кулуарних домовленостей, у результаті чого деякі «захисники народу» різко змінили свою позицію.
У повісті Гоголя хитрий чорт краде місяць, а в українських реаліях хитрі депутати знову обдурюють народ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.