Корупція – це не гідно!

09 грудня 2015, 15:06
Власник сторінки
Communication group
0
36

Учора, 8 грудня у Верховній Раді віце-президент США Джо Байден закликав українську владу виконати вимоги Революції Гідності.

Як пам’ятаємо, одна з головних вимог Євромайдану – подолати корупцію.
Гідність – це моральна свідомість. Гідність – це категорія етики, що означає ставлення людини до самої себе та ставлення до неї суспільства і держави.
У свою чергу корупція – це явище аморальне та злочинне. Гідність і корупція речі несумісні. Вони не можуть разом існувати. Або корупція переможе, або гідність. До Революції в Україні перемагала корупція. І до сьогодні точиться боротьба саме у цій площині. Тому Революція не завершена.
Якщо хочемо побороти корупцію, не варто сподіватись лише на владу. Бо це явище існує як у владі, так і поміж нас, у побуті. Знищувати корупцію у владі можна шляхом закриття схем та арештів чиновників, шляхом перевиборів чи ще одного Майдану. А як здолати цю «нечисть» в побуті? Тут кожен громадянин повинен якраз і згадати про гідність. Давати чи брати хабарі – це негідно! Жити за законом – гідно! Такою має бути чітка установка для кожного з нас сьогодні і на майбутнє.
За словами Байдена, у демократичному світі немає жодної країни, де корупція процвітала б так, як в Україні. Це прозвучало вбивчо. Невже все втрачено? Ні! На Майдані, у найтяжчі дні, громадяни застосовували колективну волю, синергію і перемагали. Саме ці якості необхідні й сьогодні, щоб знищити таке ганебне явище, як корупція.
Ми будемо вам допомагати, але все залежатиме тільки від вас, – сказав Байден на трибуні ВР. Що ж, залишається тільки погодитись.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.