Кияни вимагали відставки голови Ощадбанку - поплічника сепаратистів

04 грудня 2015, 17:21
Власник сторінки
полІтолог
0
307
Кияни вимагали відставки голови Ощадбанку - поплічника сепаратистів
Фото: Володимир Бондар, ГО "Кияни, об'єднуємось!"

За час керівництва Андрієм Пишним Ощадбанк від 18 млрд гривень річного прибутку докотився до 8,5 млрд гривень збитків за рік.

Сьогодні, 4 грудня 2015 року, Коаліція учасників Помаранчевої революції спільно з Українською Координаційною Радою та кількома іншими громадськими організаціями і десятками небайдужих киян зібралися біля головного офісу Ощадбанку з вимогою відставки голови правління найстарішого банку України - Андрія Пишного, ставленика, друга і кума прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

За час керівництва Андрієм Пишним Ощадбанк від 18 млрд гривень річного прибутку докотився до 8,5 млрд гривень збитків за рік. Протизаконні потуги Уряду врятувати один з трьох державних банків шляхом примусового переведення до нього рахунків державних організацій - в першу чергу Міноборони, Міністерства внутрішніх справ та багатьох інших - не компенсували недолугий менеджмент та оборудки з виведення грошей.

Андрій Пишний - колишній протеже одного з лідерів СДПУ(о) Плужникова - вже побував в лавах керівників Ощадбанку понад десять років тому, жодної користі не приніс і був звільнений за розпорядженням тодішнього Президента України Віктора Ющенка. Проте йому не дали пропасти - близько року він був одним з керівників Ексім-банку, а потім пішов працювати заступником Яценюка в партію „Фронт Змін”. Разом з кумом перейшов до „Батьківщини”, став депутатом, а після Революції Гідності перейшов до „Народного Фронту” і знову був призначений головою Ощадбанку України.

Оборудки Пишного вже завдали чималої шкоди як бюджету України, так і її іміджу на міжнародній арені. І кредит у 3,5 млн гривень, який він взяв і не повернув, - не найбільша біда. Примусове переведення зарплатних рахунків до Ощадбанку вже викликало навесні обурення українців, а найбільше - солдатів, які захищають від ворога східні кордони нашої землі. Під час бойових дій вони були змушені виїжджати з передової для переоформлення платіжних карток.

 Учасники акції вимагали від Президента України та Голови Нацбанку України ініціювати проведення незалежного аудиту діяльності державного банку «Ощадбанк» та звільнення із займаної посади голови Правління Ощадбанку Пишного Андрія Григоровича, а також відставки його покровителя - Арсенія Яценюка, та порушення кримінальних справ за фактами зловживань і шахрайських оборудок.

Як нагадування про Революцію Гідності, до головного офісу Ощадбанку принесли покришки та банер з портретом Яценюка і його легендарною фразою „Кулю в лоб - так кулю в лоб”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Яценюк,Байден,Ощадбанк,купр,революція,Пишний,коаліція учасників помаранчевої революції,Евромайдан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.