На Львівщині домагатимуться реформи екстреної медичної допомоги.

20 листопада 2015, 08:23
Власник сторінки
юрисконсульт
0
28

Реформу екстреної медичної допомоги у всій Львівській області, не чекаючи ухвалення загальноукраїнського законодавства щодо реформування медичної галузі, обіцяють ініціювати представники «Волі».

 Про це заявили члени партії «ВОЛЯ» Наталія Ткач та Дідух Андрій. Додавши, що люди втомились сподіватись на владу та чекати поки парламент обере стратегію розвиткумедичної галузі. 

З метою активізації підготовки до реформ, активісти «ВОЛІ» відвідали Італію, де ознайомились з досвідом організації роботи екстреної та швидкої медичної допомоги.

«Ми зустрілись з директором Департаменту швидкої допомоги Неаполя та острову Капрі, в підпорядкуванні якого обслуговування понад 5 млн пацієнтів. Отримали ряд нормативно-правових актів, які регулюють діяльність екстреної медичної допомоги. Зокрема, коди класифікації викликів, які дають можливість оператору правильно визначити стан хворого та скерувати на допомогу автомобіль відповідної комплектації. Важливим фактом є те, що усі виклики екстреної допомоги приймають лікарі та до приїзду «швидкої» можуть консультувати особу, яка звернулася з викликом. Крім того, провели ділові зустрічі з керівництвом державно-приватної медичної компанії, що надає послуги з екстреної медичної допомоги в рамках державно-приватного партнерства. Ми побачили як держава залучає інвестиції в медичну сферу. Фактично на 70% швидка обслуговується державою, а на 30% має можливість забезпечити себе самостійно», - розповіла Наталія Ткач.

Андрій Дідух також додав, що на кожну підстанцію швидкої допомоги держава виділяє приміщення, обладнання та забезпечує кваліфікованими лікарями. Приватна компанія, у свою чергу, має право взяти на роботу середній, молодший медичний персонал та водіїв. Приватна компанія має право зробити комплектацією «швидкої» більш досконалою та дороговартісною, може використовувати її в приватних перевезеннях пацієнтів тощо. Таким чином, держава отримує фінансові вливання від приватного бізнесу у службу екстреної медичної допомоги та створює можливості для надання максимально якісних послуг первинної медичної допомоги.

За словами волівців, українська делегація мала можливість вивчити законопроекти, які регламентують роботу цієї служби в Італії, та поправки до законів, внесені від 1994 року і до сьогодні. Не менш цікавим виявився досвід проведення чесних та прозорих тендерів, що є вкрай болючою темою для вітчизняної медичної галузі. Дідух Андрій, відзначив, що Італійська сторона виявила готовність взяти до себе на навчання 50 українських лікарів у разі початку пілотного проекту на Львівщині.

«Ось це і є справжня партійна робота з користю для суспільства! Правда, як вигідно відрізняється впровадження пілотних проектів із застосуванням кращого із закордонного досвіду від різних факельних маршів і безтолкових промов політиків», - прокоментував активіст партії «Воля» Андрій Федчишин. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.