Три правила революції

10 листопада 2015, 16:19
Власник сторінки
Правник, футуролог, автор книги "Омріяна Україна"
2
1579
Три правила революції

Київ знову наповнюють протестним духом - мітингують під Кабміном, під Парламентом, у Маріїнці. Борці намагаються імітувати революцію. Намагаються розхитати ситуацію...


Але нічому вони так і не навчились.

Тому я повторю, як революціонер зі стажем, три простих істини - для особливо обдарованих:

1. Здійснення революції без чіткого бачення майбутнього та готовності нести відповідальність є аморальним та катастрофічним. Розхитувати човен - це злочин, якщо ніхто не вміє плавати.

2. Для здійснення революції у суспільства має бути сформоване очікування дива, позитивних змін, палке бажання світлого майбутнього. Це бажання має бути всезагальним! Бажання обрати нового президента - демократа-реформатора. Або негайно приєднатися до ЄС. Або отримати на шару манну небесну.

3. Має бути сформована загроза світлому майбутньому. Вона має бути персоніфікована в образі ворога, демонізація якого має відбуватися в свідомості суспільства. Людей треба налякати, що світле майбутнє в нього відбирають.

Колись в 2004 році розумні люди нам казали, що революція - це той самий маркетинг. Просто треба продати не пральний порошок, а цінність "свободи" чи "угоди про асоціацію". А далі, як і в рекламі, налякати споживача "мікробами під обідком унітазу" - "кривавим диктатором", "кучмізмом" чи "зеком із золотим унітазом".

От і все. Багатомільйонні майдани по всій країні гарантовано!

Думаю, до річниці "Революції Гідності" напишу про це детальніше.

Поки що ж масова революція видається неможливою, бо не виконані умови жодного з трьох пунктів...

Однак революції в Україні більше й не буде. Ефективними наразі можуть бути лишие нові форми й методи.

Тому тепер Україну чекає...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Тарифы ЖКХ,майдан,революция,Евромайдан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.