Здивуй країну прийди на вибори

19 жовтня 2015, 21:56
Власник сторінки
0
143
Здивуй країну прийди на вибори

Після кожних виборів суспільство критикує обрану ним же владу. Чому так швидко формується критична маса населення, яка готова формувати нові майдани і протестні рухи?


Відповідь банальна - більшість тих людей, які критикують, цю владу не обирали, а в день виборів віддали перевагу залишитись дома чи відпочити із друзями.


Вже цього тижня в Україні відбудуться, мабуть, самі дивні місцеві вибори за всю історію незалежності. І справа не тільки у великій кількості незрозуміло звідки з'явилися кандидатів, але і в їх передвиборних програмах. Більшість продовжують дотримуватися перевіреної лінії «обіцяти золоті гори». Інші і зовсім переплутали місцеві вибори з парламентськими і клянуться знизити тарифи і замінити паркетних генералів на бойових.


Про те, ми не матимемо другого шансу. 25 жовтня кожен повинен показати свою громадянську позицію та виконати свій обов’язок як громадянина України - прийти та проголосувати на виборчій дільниці.  


Не вірте слоганам: “Все вже вирішено без нас”, “Що може вирішити один голос” і тд. Давайте здивуємо не лише політиків, а й все Європейське суспільство найбільшою явкою за історію незалежної України.


Популізм


Перш ніж обрати кандидата, якому маєте віддати свій голос ознайомтесь із його програмою та автобіографією. Не варто довіряти лише політичним агіткам, в сучасному інформаційному світі важко приховати факти біографії.


Чомусь більшість політичних партій сплутали місцеві вибори із парламентськими чи Президентськими. Гасла якими перенасичені рекламні щити, аж ніяк не відповідають повноваженням місцевих рад. Така рекламна кампанія може свідчити лише про бажання здобути мандати і далі продовжувати годувати людей пустими обіцянками.


Без назви-3.jpg


Чи варто віддавати голос партіям, які завідомо обдурюють виборців - вибір залишається за Вами.


Нова кров


Місцеві вибори вивели на перший план низку політичних проектів, які позиціонують себе як "нові партії" та ведуть потужні передвиборчі кампанії у великих містах. Що вони являють собою насправді.


Очільник "Партії простих людей"Сергій Каплін пройшов довгий політичний шлях у різних партійних списках.

У 2007-2010 роках Каплін одночасно був радником "регіонала" Анатолія Кінаха, помічником Наталії Королевської – голови комітету ВРУ з питань промислової політики, і радником Олександри Кужель, голови Держкомітету з питань розвитку.

В 2010-2011 був заступником Кременчуцької організації "Фронту змін" Яценюка. У 2012 Каплін став народним депутатом, а у 2014-му повторив це досягнення вже від БПП.


Діяльність партії "Народний контроль" зосереджена переважно на Заході України та на Київщині. Голова партії – журналіст та чинний нардеп Дмитро Добродомов, який наразі балотується у мери Львова. Добродомов був гендиректором телеканалу ZIK.

Уперше він балотувався до парламенту як самовисуванець ще 2002 року, потім у 2013 році від "УДАРу". Потрапити до ВРУ зміг лише у 2014 році як самовисуванець від Львівщини, в агітації послуговувався брендом БПП.

Добродомов – секретар комітету по боротьбі з корупцією, був членом фракції БПП, але потім пішов одразу розпочавши розкручувати свій власний політичний проект, втім залишається в коаліції більшості підтримуючи БПП.


Голова правління партії "ДемАльянс" Василь Гацько, за часів студентства – громадський активіст, нині – депутат Київради, кандидат у мери столиці. "ДемАльянс" виріс у партію в 2011 році з молодіжної громадської організації і орієнтується на середній клас.

Також "ДемАльянс" відомий лежачим протестом під ГПУ, численними флешмобами. На позачергові парламентські вибори демальянсівці пішли разом із "Громадянською позицією" Гриценка, здобули результат – 3,1%.


Голова політради партії "Сила людей" викладач-політолог Олександр Солонтай. Як партія зареєструвалася в серпні 2014 року, позиціонує себе як представника інтересів середнього класу. На позачергових парламентських виборах "Сила людей" набрала 0,11%. Відзначилась тим, що опублікувала детальний фінансовий звіт надходжень та видатків виборчого фонду.


Матеріал підготовлений на основі інформації, яка знаходиться у відкритому доступі.


Володимир Жереб

Центр інтелектуального та громадського розвитку


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.