Донецький національний університет розвів власних абітурієнтів

16 серпня 2015, 18:05
Власник сторінки
3
679
Донецький національний університет розвів власних абітурієнтів

Евакуйований Донецький національний університет, який, за даними Вікіпедіїї, тимчасово оселився у Вінниці розвів власних абітурієнтів.


Ще не встиг ДонНУ набрати перших своїх студентів на території Поділля, як вже здобув негативний авторитет. Ректор навчального закладу Роман Гринюк, який обіцяв здобути популярні спеціальності юриста, економіста лише в його універі ще й на державній формі, як виявилось був недостатньо щирим у своїх обіцянках. 

Діти та їх батьки, купившись на рекламу заїжджого вузу, забрали документи в інших іменитих навчальних закладах Вінниці та ринули до  ДонНУ. Яке було їх здивування, коли виш оприлюднив списки вступників. Виявилось, що абітурієнти зараховані на контрактній основі. Плата за навчання на контракті  у ДонНУ вища на 2000грн., а це більше  ніж вартує здобути знання за аналогічною спеціальністю у вузі, з якого вони забрали документи. Абітурієнти, визначивши пріоритетність саме цього навчального закладу, стали заручниками ситуації - ні документи забрати, ні вуз змінити вже не можуть. 

Що ще чекати від вищого навчального закладу, який себе поводить як і усі донецькі «круті» - і приміщення у ювелірного заводу "Кристал" віджали, і студентів власних розвели. Схожі гостюючі навчальні заклади поводили себе так само на теренах Вінниччини у 90-х на поч. 2000-х років. Ті, хизуючись  престижними спеціальностям з’являлись у нас, на платній основі брали усіх охочих, надавали липові дипломи і щезали в невідомому напрямку. 

З тих пір подоляни віддавали перевагу перевіреним місцевим державним навчальним закладом.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.